Chateau La Croix De Gay Pomerol 2018

€62,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)

Kleur: Diep en intens robijnrood met paarse tinten.

Geur: De neus wordt verwelkomd door aroma's van donkere bessen, zwarte kersen, cederhout, kruidige vanille en een subtiele hint van truffel.

Smaak: Vol en krachtig met een verfijnde textuur en een zijdezachte afdronk. Smaaktonen van rijpe pruimen, zwarte bessen, een vleugje chocolade, geroosterde eik en een subtiel vleugje mineralen.

Algemene omschrijving: Chateau La Croix De Gay Pomerol 2018 is een elegante en verfijnde rode wijn uit de beroemde Pomerol-regio van Bordeaux. Gemaakt van een blend van Merlot en Cabernet Franc druiven, de wijn is uitstekend gebalanceerd met een goede structuur en tannines. Het heeft een lang bewaarpotentieel van ongeveer 10-15 jaar, maar kan ook genoten worden bij jongere leeftijd na decanteren.

Wijnhuis omschrijving: Château La Croix de Gay is een Pomerol wijnhuis gelegen in het hart van de appellatie, in de buurt van bekende buren als Château Gazin en Château La Fleur de Gay. Het is eigendom van de familie Raynaud-Sabourin, die de wijngaarden al meer dan 100 jaar bezitten en beheren. De wijngaard van Château La Croix de Gay beslaat 4,5 hectare en is beplant met merlot (90%) en cabernet franc (10%).

Het terroir van Château La Croix de Gay is bijzonder en zorgt voor unieke en elegante wijnen. De wijngaard is gelegen op een plateau van grind en klei, wat resulteert in een goede drainage en een uitstekende beluchting van de wortels van de wijnstokken. Hierdoor kunnen de druiven optimaal rijpen en krijgen ze een complexe smaak. Het wijnhuis hecht veel waarde aan duurzaamheid en werkt met respect voor de natuur, bijvoorbeeld door het gebruik van biologische landbouwtechnieken.

Château La Croix de Gay produceert elegante en verfijnde wijnen die het beste van Pomerol vertegenwoordigen. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en een bouquet van rijp rood fruit, kruiden en een vleugje vanille. In de mond is de wijn zacht en rond met zijdezachte tannines en een lange afdronk. Château La Croix de Gay wordt beschouwd als een van de beste producenten van Pomerol en hun wijnen behoren tot de meest gewilde en verzamelde ter wereld.

Land: Frankrijk
Gebied: Bordeaux
Druivensoort: Merlot, Cabernet Franc
Wijnhuis: Chateau La Croix De Gay
Jaar:
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen