Château Rochecolombe Côtes du Rhône Rouge

€12,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (31)

Duivensoort:    40% syrah en 60% grenache                 

Wijnhuis:          Chateau Rochecolombe                 

Land:                Frankrijk                  

Gebied:             Rhone                 

 

Omschrijving:     

Fruitig met body 1 jr rijping in betonnen vaten Geweldig gekoeld drinken.

De druiven worden grotendeels handmatig geoogst, daarna gaan ze op de sorteertafel van de laatste generatie, voor het verwijderen van alle steeltjes en bladresten. Dan volgt een fermentatie tussen de 10 en 15 dagen bij een temperatuur van 28 tot 32 graden. De wijn rijpt 12 tot 15 maanden in betonnen cuves. 3 tot 5 jaar te bewaren.
 

Kleur:                                 

Diep paars

 

Geur:                                 

zwarte frisks met alcohol, aardbeienjam, leer en tinten cacao.

 

Smaak:                              

De smaak is uitzonderlijk vanwege zijn alcohol-zuurgraad balans, zijn rondheid, zoethout en kalebas en goed gemarkeerd door zijdeachtige en fijne tannines. 

 

Wijn & Spijs:                    

Varken, vleeswaren, konijn, (veder)wild, zachte romige kaas, nagel- en komijnekaas, rood vlees, kip, lam, wit vlees

 

Wijnhuis omschrijving:     

CHATEAU ROCHECOLOMBE is een familiebedrijf. Sinds vier
generaties werken zij met dezelfde passie voor zowel de wijngaard en voor de wij. De knowhow is doorgegeven van generatie op generatie.
 

GESCHIEDENIS

De in “van Oudenaarde” (België) geboren , Robert HERBERIGS is een bekende songwriter en artiest. Deze Belgische schilder, kocht Château Rochecolombe in 1925 als een tweede huis. In die tijd was het pand een grote boomgaard van abrikozenbomen en enkele percelen wijnstokken.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog, namen zijn oudste zoon Gilbert met zijn vrouw Genevieve Van de Vyvere, de teugels van het landgoed over, en zij zetten de abrikozenvelden vervolgens om in wijngaarden. De vijftien eerste jaren werd de oogst meegenomen naar de Cooperative Cellar van Bourg Saint Andéol een wijnhuis dat handelde in Châteauneuf du Pape. In de jaren zestig deed hij de gewaagde weddenschap om zijn eigen kelder te creëren voor het maken van  Côtes du Rhône, terwijl in het kanton de belangrijkste productie tafelwijn was.

Hij was veertig jaar lang voorzitter van de Unie van Wijnbouwers van de Côtes du Rhône van het kanton Bourg Saint Andéol en meerdere jaren bestuurslid van het Syndicat Général des Côtes du Rhône in Avignon. Hij zit ook achter de uitbreiding van het Appellation-tijdperk van de Côtes du Rhône en de Côtes du Rhône Villages en de dorp toevoegingen zoals Bourg Saint Andéol. Hij was ook een sterke pleitbezorger voor traditionele werkmethoden.

Anno 2019 is het  Roland die gesteund door echtgenote Florence en hun beide kids voortvarend werkt aan de toekomst van dit voorbeeldige domein. Alle wijngaarden worden biologisch gecultiveerd en er wordt ook al nadrukkelijk gekeken naar de overtreffende trap, het werken in biodynamie.

De wijnen zijn kwalitatief zo goed dat zelfs een top wijn maker uit Californië, Axel Schug er op zijn site aandacht aan besteed. Evident is dat deze wijnen, binnen hun categorie, tot de absolute top van de Rhône mogen worden gerekend.

Land: Frankrijk
Gebied: Rhone
Druivensoort: 40% syrah en 60% grenache
Wijnhuis: Chateau Rochecolombe
Jaar: 2020
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen