Chichibu Ichiro's Double Distilleries

€139,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Chichibu Ichiro's Double Distilleries 0.7L

Distilleerderij:                  Chichibu Distillery

Land:                              Japan

 

Omschrijving:

De naam Ichiro's Malt komt van Ichiro Akuto, de kleinzoon van de oprichter Hanyu Distillery. Nadat de Hanyu distilleerderij in 2004 was ontmanteld, heeft hij zo'n 400 vaten veilig weten te stellen. In 2008 opende Ichiro zijn eigen nieuwe distilleerderij genaamd Chichibu. Deze Double Distilleries is een unieke blend van beide whisky's: op sherry gerijpte Hanyu en Chichibu new-make van een Mizunara (Japans eiken) vat.

De pure malt whisky van Double Distilleries combineert malts van de gesloten Hanyu- en nieuwe Chichibu-distilleerderijen. De familie Akuto, wiens geschiedenis met de productie van sake teruggaat tot de 17e eeuw, was tot 2000 eigenaar van de  Hanyu-distilleerderij, maar moest deze wegens financiele uitdagingen verkopen. In 2004 is Ichiro zijn eigen distileerderij opgezet waar hij de laatste vaten Hanyu heeft gebruikt in een aantal bijzondere bottelingen.

 

Kleur:

Geel goud

 

Geur:

De geur start heel bloemig en verkwikkend met de zoetheid op van gemoute gerst en jasmijn, versterkt door een fijne noot van peper en vanille. Daarna komen geuren van abrikozen-, sinaasappel- en mangonectar opgefleurd met zeste van citrusvruchten vrij gecomplementeerd met cederhout. Een zeer harmonieuze en aangename maar complexe geur!

 

Smaak:

De smaak is heel levendig met in de aanzet de kenmerkende zoetige gemoute gerst tonen en fluwele textuur door de vaten. Deze wordt opgevolgd door tropisch fruit en gebrande chocolade snip. In de afdronk domineert mandarijn, hazelnoot en vanille.

 

 

Distilleerderij omschrijving:     

De Chichibu-distilleerderij is de nieuwste Japanse distilleerderij sinds 1973. Op een goede 100 kilometer van Tokyo opende Ichiro Akuto in 2004 de distilleerderij  welke sinds 2008 in werking is. De opa van Ichiro Akuto is de oprichter van de Hanyu distilleerderij die in 2000 sloot. Voor de jongste blends gebruikte hij de oude vaten afkomstig van de Hanyu distilleerderij, ondertussen zit er steeds meer eigen Chichibu vaten in. Door de oude vaten zijn de whisky’s al vanaf het begin van een heel hoog niveau.

Het gebruik van het Japanse Mizunara hout(zie 2de foto) in de washbanks zorgt voor een geheel eigen en zeer delicate stijl Voor de vaten wordtook gebruik gemaakt van andere houtsoorten waaronder de Mizunara vaten. Hierdoor creert Ichiro een geheel eigen stijl die wereldwijd geroemd is. 

De whisky’s worden allemaal op hele kleine oplage uitgebracht waardoor iedere fles echt een unieke whisky is. 

 
Land: Japan
Soort: Blended Malt
Destilleerderij: Chichibu
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 46%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen