Chichibu Ichiro's Mizunara Wood Reserve

€139,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Chichibu Ichiro's Mizunara Wood Reserve 0.7L

Distilleerderij:                  Chichibu Distillery

Land:                              Japan

 

Omschrijving:

De Mizunara Wood Reserve is een Chichibu welke is opgevoed op Mizunara vaten. Deze kostbare Japanse houtsoort geeft de whisky een uniek fruitig karakter. De whisky is een blend van verschillende jaren welke zorgt voor een mooie smaakbeleving tussen aromatisch fruit en wat rijkere en ronde tonen. 

Kleur:

Amber goud

Geur:

De geur is in de aanzet zacht met tonen van honing en bloesem.

Smaak:

De aanzet is net zoals de geur heel mooi bloemig. De tonen van honing zijn aangenaam verpakt met veel zacht fruit en een licht kruidig randje.  

 

Distilleerderij omschrijving:     

De Chichibu-distilleerderij is de nieuwste Japanse distilleerderij sinds 1973. Op een goede 100 kilometer van Tokyo opende Ichiro Akuto in 2004 de distilleerderij  welke sinds 2008 in werking is. De opa van Ichiro Akuto is de oprichter van de Hanyu distilleerderij die in 2000 sloot. Voor de jongste blends gebruikte hij de oude vaten afkomstig van de Hanyu distilleerderij, ondertussen zit er steeds meer eigen Chichibu vaten in. Door de oude vaten zijn de whisky’s al vanaf het begin van een heel hoog niveau.

Het gebruik van het Japanse Mizunara houtin de washbanks zorgt voor een geheel eigen en zeer delicate stijl Voor de vaten wordt ook gebruik gemaakt van andere houtsoorten waaronder de Mizunara vaten. Hierdoor creert Ichiro een geheel eigen stijl die wereldwijd geroemd is. 

De whisky’s worden allemaal op hele kleine oplage uitgebracht waardoor iedere fles echt een unieke whisky is. 

 
Land: Japan
Soort: Blended
Destilleerderij: Chichibu
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 0.7
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen