Chichibu Ichiro's Wine Wood Reserve

€139,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Chichibu Ichiro's Wine Wood reserve 0.7L

Distilleerderij:                  Chichibu Distillery

Land:                              Japan

 

Omschrijving:

Ichiro's Malt Wine Wood Reserve is een blended malt gemaakt door Ichiro Akuto san, oprichter van de Chichibu-distilleerderij, die deels is samengesteld uit de laatste vaten single malts die zijn gedistilleerd in de nu gesloten Hanyu-distilleerderij. Deze zeldzame botteling is om minstens twee redenen een unieke blend.

De eerste is dat het bestaat uit een subtiele blend van single malts van Chichibu en Hanyu distilleerderijen. Hierdoor is het een van de weinige whisky's die de mogelijkheid biedt om whisky te proeven van de Hanyu-distilleerderij, opgericht door de grootvader van Ichiro Akuto en nu permanent gesloten.

De tweede reden is dat alle whisky's die in de samenstelling worden gebruikt, zijn gerijpt in ex-vaten rode wijn voordat ze zijn gerijpt in Ovum-vaten, Franse eikenhouten vaten die in Charentes zijn gevormd door het beroemde bedrijf Taransaud.

 

Kleur:

Rood bruin

Geur:

De geur begint met sterke tonen van rode wijn en eikenhout. Later meer rood fruit en bessen gevolgd met donkere chocolade en sinaasappel. Een mooie rijke neus!

Smaak:

De aanzet begint met een kleine tintelende peper gevolgd door vanille en kruidig ​​met peperig randje, noten, chocolade en afgemaakt met rood fruit. De rode wijn vaten zijn heel subtiel en mooi verweven in de smaak.

 

Distilleerderij omschrijving:     

De Chichibu-distilleerderij is de nieuwste Japanse distilleerderij sinds 1973. Op een goede 100 kilometer van Tokyo opende Ichiro Akuto in 2004 de distilleerderij  welke sinds 2008 in werking is. De opa van Ichiro Akuto is de oprichter van de Hanyu distilleerderij die in 2000 sloot. Voor de jongste blends gebruikte hij de oude vaten afkomstig van de Hanyu distilleerderij, ondertussen zit er steeds meer eigen Chichibu vaten in. Door de oude vaten zijn de whisky’s al vanaf het begin van een heel hoog niveau.

Het gebruik van het Japanse Mizunara hout(zie 2de foto) in de washbanks zorgt voor een geheel eigen en zeer delicate stijl Voor de vaten wordtook gebruik gemaakt van andere houtsoorten waaronder de Mizunara vaten. Hierdoor creert Ichiro een geheel eigen stijl die wereldwijd geroemd is. 

De whisky’s worden allemaal op hele kleine oplage uitgebracht waardoor iedere fles echt een unieke whisky is. 

 
Land: Japan
Soort: Blended Malt
Destilleerderij: Chichibu
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 46%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen