Chichibu Malt & Grain

€77,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (12)

Ichiro's Malt, niet alleen populair in Japan maar ook daarbuiten, werd bekroond met "beste whisky ter wereld" bij de World Whisky Awards. Bovendien heeft Ichiro's Malt vijf opeenvolgende jaren de World's Best Award gewonnen in de Japanse categorie "World Whisky Award (WWA)".

 

Distilleerderij                       Chichibu

Gebied:                               Chichibu

Land:                                  Japan

 

Omschrijving:          

De Worldblend is de eerste in zijn soort onder bezielende leiding van Ichiro . De basis is voornamelijk 10 jaar oude Chichibu met bijgeblend wat Schotse en Ierse whisky, Canadese Rye en Amerikaanse whisky. De vaten rijpen tot 20 jaar lang in het land van oorsprong waarna deze nog 2-3 jaar bij Chichibu rijpen. Dit creëert een zeer elegante en smaakvolle top whisky welke al menigmaal tot beste whisky is uitgeroepen!

Geur:

In aanzet zoetige tonen van abrikoos, popcorn en toffee gevolgd door vanille en citroenzest.

 

Smaak:

De whisky heeft een mooi zacht mondgevoel met in de aanzet toffee, geroosterde noten, gingerbread, kerstcake en een kleine hint zwarte peper. De afdronk is lang en ontwikkeld zich zacht met tonen van honing en hele lichte kruidigheid.

 

                                           

Distilleerderij omschrijving:          

 

De Chichibu-distilleerderij is de nieuwste Japanse distilleerderij sinds 1973. Op een goede 100 kilometer van Tokyo opende Ichiro Akuto in 2004 de distilleerderij  welke sinds 2008 in werking is. De opa van Ichiro Akuto is de oprichter van de Hanyu distilleerderij die in 2000 sloot. Voor de jongste blends gebruikte hij de oude vaten afkomstig van de Hanyu distilleerderij, ondertussen zit er steeds meer eigen Chichibu vaten in. Door de oude vaten zijn de whisky’s al vanaf het begin van een heel hoog niveau.

 

Het gebruik van het Japanse Mizunara hout in de washbanks zorgt voor een geheel eigen en zeer delicate stijl Voor de vaten wordt ook gebruik gemaakt van andere houtsoorten waaronder de Mizunara vaten. Hierdoor creert Ichiro een geheel eigen stijl die wereldwijd geroemd is. 

 

De whisky’s worden allemaal op hele kleine oplage uitgebracht waardoor iedere fles echt een unieke whisky is. 

Land: Japan
Soort: Blended
Destilleerderij: Chichibu
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 46%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen