Chichibu The Peated 2022

€315,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Chichibu The Peated 2022 is een kenmerkende Japanse single malt whisky geproduceerd door de Chichibu-distilleerderij, gelegen in de Saitama-prefectuur van Japan. Deze editie staat bekend om zijn subtiele turfrook en uitgebalanceerde smaakprofiel.

Met een prachtige gouden kleur onthult Chichibu The Peated 2022 een verfijnd en complex aroma. In de neus zijn er delicate tonen van turfrook, vermengd met hints van citrusvruchten, vanille, en lichte kruiden. Deze aroma's leiden tot een uitnodigende en intrigerende ervaring.

Bij het proeven komt de subtiele turfrook naar voren, met tonen van gerookt vlees en turf, die zachtjes worden aangevuld met zoete en fruitige smaken van vanille, perzik, en citrus. De whisky heeft een zijdezachte textuur en een goed gebalanceerde zoetheid, die leidt tot een harmonieuze en verfijnde smaakbeleving. De afdronk is lang en verwarmend, met een delicate balans tussen rokerige en zoete tonen die blijven hangen.

Chichibu The Peated 2022 is een uitstekende keuze voor liefhebbers van subtiele turfrook en complexe smaakprofielen. Met zijn verfijnde karakter en uitgebalanceerde smaken biedt deze whisky een unieke en memorabele drinkervaring, en is het een aanwinst voor elke whiskycollectie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen