Buitenverwachting Sauvignon Blanc

€13,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (5)

Duivensoort:                       Sauvignon Blanc

Wijnhuis:                            Buitenverwachting

Gebied:                               Constantia         

Land:                                  Zuid Afrika

 

Omschrijving:          

Knisperend fris stuift de Sauvginon je glas uit, maar zonder enigszins in te boeten aan smaak. Sappig fris citrus fruit komt je tegemoet zonder zijn klassieke inborst te verraden. Een benchmark Sauvignon Blanc van één van de mooiste en oudste Zuid Afrikaanse estates.

Kleur:                                 

Bleek met een groene zweem

 

Geur:                                 

De wijn heeft een bleke citroengele kleur en een boeket dat doet denken aan groene vijgen met hints van kruisbessen en een indringing van groene pepers. 

Smaak:                              

De smaak is knisperend en fris in aanzet met tonen van fris citrus fruit en grassige tonen en een mooie lange maar wel zachte afdronk met een verfrissende toutch.

 

Wijn & Spijs:                    

De Buitenverwachting Sauvignon Blanc is een mooie begeleider bij sushi, witvis en salades. Klassiek is de heerlijke combinatie met geitenkaas en heerlijk als aperitief.

 

Wijnhuis omschrijving:      

Deze prachtige boerderij op de oosterlijke hellingen van de prachtige Constantiaberg en amper 12 km van False Bay, maakte oorspronkelijk deel uit van het Constantia Estate, dat werd opgericht door Simon van der Stel, de eerste gouverneur van de nieuwe Nederlandse kolonie in het uiterste puntje van Afrika.

 

Buitenverwachting werd in 1773 voor het eerst verkocht aan Cornelis Brink en wisselde maar al te vaak van eigenaar. En toch floreerde het als een wijnboerderij, voornamelijk dankzij de 90.000 wijnstokken die in 1825 werden geplant door Ryk Arnoldus Cloete, broer van de beroemde Hendrik Cloete van Constantia.

 

Vanaf 1866 waren de lotgevallen van Buitenverwachting onlosmakelijk verbonden met die van de families Louw en Lategan. Een van de kleurrijkste personages was Oom Danie Lategan, wiens handelsmerk de vers geplukte camelia was die hij elke dag op zijn revers droeg. Het was zijn dochter, Olivia Lategan, die de link tussen de Lategans en de Louws zou leggen. Geboren in Buitenverwachting, keerde ze terug als minnares van de boerderij toen ze trouwde met George Louw.

 

De familie Mueller is doordrenkt met een gevoel voor geschiedenis en heeft de wortels van Buitenverwachting teruggevonden. De boerderij werd liefdevol in zijn oude glorie hersteld en er werd begonnen met de uitgebreide aanplant van de meest geselecteerde cultivars. Het resultaat was een eerste druivenoogst van 100 ton - de eerste oogst die de boerderij in 30 jaar had gezien. Een historische prestatie die zijn naam eer aan deed: Buitenverwachting - "Beyond Expectation".

Land: Zuid Afrika
Gebied: Constantia
Druivensoort: Sauvignon Blanc
Wijnhuis: Buitenverwachting
Jaar: 2020
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen