Glenfiddich 18 years

€94,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Glenfiddich Single Malt 18 jaar

Distilleerderij:                  Glenfiddich

Gebied:                           Speyside

Land:                              Schotland

 

Omschrijving:

We gebruiken fijn Spaans Oloroso-vaten en Amerikaans eikenhout om deze rijke, intrigerend fruitige en robuuste eikenhoutexpressie te laten rijpen, maar er zijn nog veel meer redenen waarom deze expressie speciaal is.

Elke batch is individueel genummerd en zorgvuldig bewaakt. Elk heeft een buitengewone consistentie en karakter uit een intense huwelijksperiode, en een verwarmende, gedistingeerde afdronk.

Een werkelijk uitzonderlijke single malt, het resultaat van niet alleen achttien jaar zorg en aandacht, maar ook van vakmanschap en kennis die van generatie op generatie is doorgegeven.

Kleur: 

Donker goud

 

Geur: 

Een opmerkelijk rijke aroma met rijp boomgaardfruit, gebakken appel en robuust eikenhout.

 

Smaak: 

In de mond smaakvol luxe gedroogd fruit, snoepschillen en dadels. Bedekt met elegante eiken tinten. Met een verwarmende, belonende en onderscheidend afdronk.

 

Distilleerderij omschrijving: 

Twintig jaar lang koesterde William Grant een droom om de 'best Dram in the valley' te maken. Met de hulp van zijn familie bereikte hij die visie uiteindelijk.

In de zomer van 1886, met zijn zeven zonen en twee dochters aan zijn zijde, begon William een ​​levenslange ambitie te vervullen. Samen begonnen ze zijn distilleerderij met de hand te bouwen, steen voor steen. Na een jaar werk was het klaar en William noemde het Glenfiddich, Gaelic for Valley of the Deer.

William's passie, vastberadenheid en pioniersgeest blijven ons vandaag leiden. Glenfiddich is een van de weinige single malt-distilleerderijen die volledig in familiebezit is gebleven en is nu 's werelds meest bekroonde Single Malt Scotch Whisky, een echte weerspiegeling van het innovatieve karakter van onze oprichter, doorgegeven van generatie op generatie.

Land: Schotland
Soort: Single Malt
Destilleerderij: Glenfiddich
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 40%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen