Kloster Eberbach Riesling Marcobrunn Grose Lage

€39,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Kloster Eberbach Riesling  Marcobrunn Grose Lage

Druivensoort:        Riesling            

Wijnhuis:          Kloster Eberbach   

Gebied:            Rheingau   

Land:                Duitsland

 

Omschrijving: het tropische fruit samen met rijpe appels en peren komen je glas uit. Het is een glas waar je niet omheen kan. Een mooie strogele kleur en een zeer lange afdronk.

 

Kleur: strogeel.

 

Geur: geel fruit, houttonen en rijpe appels.

 

Smaak: tropisch fruit met rijpe appels en peren. Lange afdronk.

 

Wijn & Spijs: asperges, visgerecht of lekker op zichzelf.

 

Wijnhuis omschrijving:     

Klooster Eberbach is een prachtig klooster in Rheingau, wat stamt uit het jaartal 1136. De eerste wijnstokken die hier geplant zijn waren Pinot Noir stokken die door de Fransen mee zijn genomen vanuit de Bourgogne. Dit was een groot succes! Tegen het einde van de 15e eeuw werden kloosterruimtes als het broederhuis en het hospitaal omgetoverd in wijnkelders.

Tegenwoordig heeft het wijnhuis een aanplant van maar liefst 200 hectare aan wijngaarden, één van de grootste in Duitsland. De rode wijnen zijn nog steeds het visitekaartje, er staat hier voor 32 hectare aan Spätburgunder.

In 2008 werd de Steinbergkeller geopend, met één van de meest moderne productiefaciliteiten van Europa. Hier kan dagelijks tot 7000 liter aan wijn verwerkt worden. De Steinberg is omgeven door een middeleeuwse, 300 meter lange muur die een microklimaat creëert voor de rieslingstokken. Hier komen alleen de mooiste Rieslings vandaan.

Land: Duitsland
Gebied: Rheingau
Druivensoort: Riesling
Wijnhuis: Kloster Eberbach
Jaar: 2018
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12.5%
Wijn kleur: Strogeel
0 sterren op basis van 0 beoordelingen