Kloster Eberbach Riesling Feinherb

€12,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Kloster Eberbach Riesling Fruchtig

Druivensoort:        Riesling            

Wijnhuis:          Kloster Eberbach   

Gebied:            Rheingau   

Land:                Duitsland

 

Omschrijving: Heerlijk fris in de neus met tonen van grapefruit, limoen en geel fruit. Wanneer je een slok neemt komen er een klein fruitzoetje naar boven. Dit samen maakt dit een fantastische wijn.

Kleur: helder.

 

Geur: citrus, grapfruit en perzik.

 

Smaak: rijp geel fruit met citrus en een klein fruitzoetje.

 

Wijn & Spijs: Aziatisch eten en alles met een beetje pit!

 

Wijnhuis omschrijving:     

Klooster Eberbach is een prachtig klooster in Rheingau, wat stamt uit het jaartal 1136. De eerste wijnstokken die hier geplant zijn waren Pinot Noir stokken die door de Fransen mee zijn genomen vanuit de Bourgogne. Dit was een groot succes! Tegen het einde van de 15e eeuw werden kloosterruimtes als het broederhuis en het hospitaal omgetoverd in wijnkelders.

Tegenwoordig heeft het wijnhuis een aanplant van maar liefst 200 hectare aan wijngaarden, één van de grootste in Duitsland. De rode wijnen zijn nog steeds het visitekaartje, er staat hier voor 32 hectare aan Spätburgunder.

In 2008 werd de Steinbergkeller geopend, met één van de meest moderne productiefaciliteiten van Europa. Hier kan dagelijks tot 7000 liter aan wijn verwerkt worden. De Steinberg is omgeven door een middeleeuwse, 300 meter lange muur die een microklimaat creëert voor de rieslingstokken. Hier komen alleen de mooiste Rieslings vandaan.

Land: Duitsland
Gebied: Rheingau
Druivensoort: Riesling
Wijnhuis: Kloster Eberbach
Jaar: 2020
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage:
Wijn kleur: Helder
0 sterren op basis van 0 beoordelingen