Macallan 12 Years Triple Cask

€74,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (9)

Macallan 12 Years Triple Cask

Distilleerderij: Macallan

Gebied: Speyside

Land: Schotland

 

Omschrijving:

In de Macallan 12 years triple cask zitten maar liefst drie single malts die hebben gelegen op verschillende vaten: Amerikaanse Sherry, Amerikaanse ex-bourbon en Europese vaten. Dit geeft de whisky zijn eigen unieke smaak vol citrus en vanille! Een geweldig glas.

Kleur: Goud

Geur: citrus en vanille.

Smaak: citrus, vanille samen met rijpe rode appels.

Over de distilleerderij:

The Macallan Estate ligt aan de oevers van de rivier de Spey, Speyside, Schotland. In 1824 kregen zij een vergunning om te distilleren, al is het wel aanneembaar dat er hiervoor ook al gedistilleerd werd. De distilleerderij ligt op een landgoed van maar liefst 485 hectare! Je kan hier wilde Atlantische zalm de Spey op zien zwemmen, rode eekhoorntjes spelen en fazanten in het bos spotten. Een fantastische omgeving.
Naast dat de natuur hier beeldschoon is, word er natuurlijk ook whisky geproduceerd. Hier groeien ze er dus gerst en distilleren zij de spirit. Ook ligt al het moois in dit gebied te rijpen voor zijn kleur, geur en smaak. Er worden natuurlijk alleen maar de beste vaten gebruikt.
Dit alles maakt Macallan een unieke distilleerderij, wat in een bijna sprookjesachtig gebied ligt. Dat is ook zeker terug te proeven in de whisky's die zij er produceren.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen