Millstone 100 Rye

€66,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Millstone Dutch Single Malt 100 Rye 0.7L

Distilleerderij:                  Zuidam Distilleerderij

Land:                              Nederland

 

Omschrijving:

Millstone 100 Rye whisky bestaat, zoals de naam het al doet vermoeden, voor 100% aan rogge. Wat deze whisky typisch maakt is zijn mooie volle en kruidig smaak. Verder is hij gerijpt op nieuw Amerikaans eikenhout. De leeftijd is minimaal 8,5 jaar oud ( maar liefst 100 maanden!).

Kleur:

Goud

Geur:

Op de boventoon tinten citrus fruit met kruiden, met een zachte honinggeur in combinatie met vanille en hout. 

Smaak:

In de mond rijk fruitig, een honingzoetje en kruiden. Met een lange peperige vanille houten afdronk.

 

Distilleerderij omschrijving:     

Zuidam is één van Nederlands meest ambachtelijke stokerijen. Kennis en kunde gaat hier hand in hand samen om tot een spat zuiver resultaat te komen. Smaakvol en heel puur gelagerd op de mooiste vaten in Zuidam in een notendop.

 

De master distiller Patrick Zuidam is een absolute meester in de kundigheid van het destilleren. Meermaals is Zuidam uitgeroepen tot beste Genever en Whisky product ter wereld ten midden van al het grote geweld over de grens. Voor het malen van het graan en rogge heeft Zuidam een eeuwenoude Nederlandse traditie weer in het leven geroepen daar gebruik te maken van authentieke graanmolens. Het daadwerkelijke destilleren gebeurd allemaal op een hele lage temperatuur waardoor er nergens suiker dient te worden toegevoegd om een mooie zachte stijl te kunnen ontwikkelen. Voor het lageren gebruikt Zuidam alleen de mooiste vaten die overal ter wereld vandaan komen om zorg te dragen voor de beste kwaliteit en eigen eigenschappen te laten spreken.

 

Absoluut een aanrader met 50 jaar historie en nog vele jaren te gaan.

Land: Nederland
Soort: Single Malt
Destilleerderij: Zuidam
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 50%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen