Millstone Limited Peated Oloroso 2016

€37,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Millstone Dutch Single Malt Oloroso Sherry 0.7L

Distilleerderij:                  Zuidam Distilleerderij

Land:                              Nederland

 

Omschrijving:

 Dit is een jonge whisky die zijn rijping first en second fill heeft gehad op Sherry vaten. Deze Sherry vaten geven een erg fruitige en volle smaak aan de whisky. Elke batch kan variëren van leeftijd, daarom is er geen duidelijk leeftijdsaanduiding. 

 

Kleur:

Amber goud

 

Geur:

De Oloroso is duidelijk te ruiken, dit is in combinatie met rozijnen en krenten. Ook heeft het tinten zoete specerijen en gedroogd fruit. 

 

Smaak:

De smaak komt er overeen met de geur, duidelijk sherry smaak met krenten, rozijnen, gedroogd fruit en andere zoete specerijen. Dit gedroogd fruit zorgt voor een zachtere ronde smaak. De afdronk is rond en zacht.

 

Distilleerderij omschrijving:     

Zuidam is één van Nederlands meest ambachtelijke stokerijen. Kennis en kunde gaat hier hand in hand samen om tot een spat zuiver resultaat te komen. Smaakvol en heel puur gelagerd op de mooiste vaten in Zuidam in een notendop.

 

De master distiller Patrick Zuidam is een absolute meester in de kundigheid van het destilleren. Meermaals is Zuidam uitgeroepen tot beste Genever en Whisky product ter wereld ten midden van al het grote geweld over de grens. Voor het malen van het graan en rogge heeft Zuidam een eeuwenoude Nederlandse traditie weer in het leven geroepen daar gebruik te maken van authentieke graanmolens. Het daadwerkelijke destilleren gebeurd allemaal op een hele lage temperatuur waardoor er nergens suiker dient te worden toegevoegd om een mooie zachte stijl te kunnen ontwikkelen. Voor het lageren gebruikt Zuidam alleen de mooiste vaten die overal ter wereld vandaan komen om zorg te dragen voor de beste kwaliteit en eigen eigenschappen te laten spreken.

 

Absoluut een aanrader met 50 jaar historie en nog vele jaren te gaan.

 
Land: Nederland
Soort: Single Malt
Destilleerderij: Zuidam
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 46%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen