Millstone Special No. 22 Moscatel

€39,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Millstone  Special No. 22 Moscatel

Distilleerderij:                        Zuidam          

Land:                                    Nederland

 

Omschrijving:

De Millstone No. 22 Moscatel is een speciale en limited uitgave van Zuidam. Het is een mooie single malt whisky die gefinished is op moscatel vaten, dit heeft de whisky enorm mooie smaken meegegeven. De whisky heeft een lekker rokerige smaak, maar ook de smaken van steenfruit en sinaasappel komen erg mooi naar voren.

 

Kleur: 

Amber goud

 

Geur: 

Je ruikt een lichte turf in de neus en wat citrus, groene appel en wat appelbloesem. Hierbij is de rokerigheid mooi verwerkt in de verschillende smaken

 

Smaak: 

In de mond proef je rijke rokerige aroma´s maar ook hele mooie aroma´s van steenfruit, sinaasappel en een beetje gras tonen

 

Distilleerderij omschrijving: 

Zuidam is één van Nederlands meest ambachtelijke stokerijen. Kennis en kunde gaat hier hand in hand samen om tot een spat zuiver resultaat te komen. Smaakvol en heel puur gelagerd op de mooiste vaten in Zuidam in een notendop.

 

De master distiller Patrick Zuidam is een absolute meester in de kundigheid van het destilleren. Meermaals is Zuidam uitgeroepen tot beste Genever en Whisky product ter wereld ten midden van al het grote geweld over de grens. Voor het malen van het graan en rogge heeft Zuidam een eeuwenoude Nederlandse traditie weer in het leven geroepen daar gebruik te maken van authentieke graanmolens. Het daadwerkelijke destilleren gebeurd allemaal op een hele lage temperatuur waardoor er nergens suiker dient te worden toegevoegd om een mooie zachte stijl te kunnen ontwikkelen. Voor het lageren gebruikt Zuidam alleen de mooiste vaten die overal ter wereld vandaan komen om zorg te dragen voor de beste kwaliteit en eigen eigenschappen te laten spreken.

 

Absoluut een aanrader met 50 jaar historie en nog vele jaren te gaan.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen