Moillard Grivot Santenay

€39,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:                      Pinot Noir

Wijnhuis:                           Moillard Grivot

Gebied:                              Bourgogne         

Land:                                 Frankrijk

 

Omschrijving:          

Heerlijk, beetje boers met bakken met donker fruit. Een klassieke Bourgogne zoals je hem wilt hebben!

 

Kleur:                                 

Intense en schitterende paarse kleur.

Geur:                                 

Complexe en aanhoudende neus van framboos en kers.

Smaak:                              

In de mond komen veel verfrissende smaken samen, aan de ene kant verfrissende mineralen aan de andere kant veel citrus fruit afgemaakt met tropische fruit tonen.

Wijn & Spijs:                    

Ideaal bij gestoofde gerechten zoals kalfsvlees en gestoofd rundvlees, gelakt of gekarameliseerd gevogelte. Ook lekker bij steaks, of gewoon bij een huisgemaakte hamburger. Kazen met milde of blauwe smaak: Camembert, Brie de Meaux, Pont-l'Evêque, Cîteaux, Reblochon, Bleu de Bresse.

Wijnhuis omschrijving:      

Moillard, van oudsher gevestigd in Nuits-Saint-Georges , in de Côte de Nuits, biedt Domaine-wijnen (Côte de Nuits en Côte de Beaune) en een traditionele signatuur van Bourgondische wijnen . De oude herinneringen aan Nuits-Saint-Georges getuigen dat de familie Moillard al vóór de Franse Revolutie wijngaarden bezat. Maar het huis kende een echte bloei in 1850, toen Symphorien Moillard zijn eerste wijnen kocht om te voldoen aan een bestelling die te groot was voor zijn landgoed, en daarmee zijn handelsactiviteit initieerde.

Sindsdien heeft Moillard nauwgezet wijnbouw- en rijpingswerk verricht om al zijn wijnen volledig tot hun recht te laten komen.

Het Domaine Moillard strekt zich vandaag uit over de Côte de Nuits en de Côte de Beaune , van Nuits-Saint-Georges tot Volnay, over bijna twintig hectare. De helft van de geproduceerde wijnen is Premiers Crus .

 

Begin jaren 90 besloot Denis Jamain uit passie voor de wijngaard de fakkel over te nemen en een prachtig perceel te verwerven in de stad Reuilly, een echt startpunt voor de ontwikkeling van het landgoed.

Na jarenlang leiding te hebben gegeven aan duurzaam ondernemen, is hij in 2007 overgestapt op biologische landbouw (gecertificeerd door Veritas) en biodynamica in 2011 (gecertificeerd door Demeter).

Domaine Denis Jamain heeft op de vier belangrijke plaatsen zijn aanplant: Les Coignons, Les Pierres Plates, Les Chatillons, Les Conges, waarop 12 ha Sauvignon blanc, 5 ha Pinot noir en 4 ha Pinot gris zijn aangeplant.

Het Domaine profiteert van een uitzonderlijk terroir, voornamelijk kleikalksteen van het type Kimmeridgian, voor de teelt van zijn drie druivensoorten. Door de ligging is ook optimaal door de zeer gunstige klimatologische omstandigheden voor een goede rijping van de druiven.

Land: Frankrijk
Gebied: Bourgogne
Druivensoort: Pinot Noir
Wijnhuis: Moillard Grivot
Jaar: 2017
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen