Moillard Grivot Bourgogne Hautes Côtes de Nuits Pinot Noir

€24,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (6)

Duivensoort:                      Pinot Noir

Wijnhuis:                           Moillard Grivot

Gebied:                              Bourgogne         

Land:                                 Frankrijk

 

Omschrijving:          

Wat ontwikkelt deze appelatie zich de laatste decennia heel goed. De klimatologische veranderingen zorgen voor het optimaal rijpen van de Pinot Noir. Sappig, bakken met fruit en aangename taninnes voeren de boventoon in deze nieuwe grootheid!

Kleur:                                 

Intense en schitterende paarse kleur.

Geur:                                 

In de neus, een mooie aromatische typiciteit met zowel minerale als fruitige tonen, zeer licht rokerig.

Smaak:                              

De aanzet in de smaak is genereus en rijp en de afdronk is recht en serieus: dit contrast geeft veel persoonlijkheid en karakter en zal het combineren van eten en wijn vergemakkelijken.

Wijn & Spijs:                    

De Hautes Cotes de Nuits is ideaal voor wit vlees zoals konijn maar ook lamsvlees en eend, en bij gegrild vlees. Verrassend lekker bij hartige/ zoete of licht pikante gerechten.

 

Wijnhuis omschrijving:      

Moillard, van oudsher gevestigd in Nuits-Saint-Georges , in de Côte de Nuits, biedt Domaine-wijnen (Côte de Nuits en Côte de Beaune) en een traditionele signatuur van Bourgondische wijnen . De oude herinneringen aan Nuits-Saint-Georges getuigen dat de familie Moillard al vóór de Franse Revolutie wijngaarden bezat. Maar het huis kende een echte bloei in 1850, toen Symphorien Moillard zijn eerste wijnen kocht om te voldoen aan een bestelling die te groot was voor zijn landgoed, en daarmee zijn handelsactiviteit initieerde.

Sindsdien heeft Moillard nauwgezet wijnbouw- en rijpingswerk verricht om al zijn wijnen volledig tot hun recht te laten komen.

Het Domaine Moillard strekt zich vandaag uit over de Côte de Nuits en de Côte de Beaune , van Nuits-Saint-Georges tot Volnay, over bijna twintig hectare. De helft van de geproduceerde wijnen is Premiers Crus .

 

Begin jaren 90 besloot Denis Jamain uit passie voor de wijngaard de fakkel over te nemen en een prachtig perceel te verwerven in de stad Reuilly, een echt startpunt voor de ontwikkeling van het landgoed.

Na jarenlang leiding te hebben gegeven aan duurzaam ondernemen, is hij in 2007 overgestapt op biologische landbouw (gecertificeerd door Veritas) en biodynamica in 2011 (gecertificeerd door Demeter).

Domaine Denis Jamain heeft op de vier belangrijke plaatsen zijn aanplant: Les Coignons, Les Pierres Plates, Les Chatillons, Les Conges, waarop 12 ha Sauvignon blanc, 5 ha Pinot noir en 4 ha Pinot gris zijn aangeplant.

Het Domaine profiteert van een uitzonderlijk terroir, voornamelijk kleikalksteen van het type Kimmeridgian, voor de teelt van zijn drie druivensoorten. Door de ligging is ook optimaal door de zeer gunstige klimatologische omstandigheden voor een goede rijping van de druiven.

Land: Frankrijk
Gebied: Bourgogne
Druivensoort: Pinot Noir
Wijnhuis: Moillard Grivot
Jaar: 2020
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12.5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen