Santa Ema Gran Reserva Sauvignon Blanc

€15,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (9)

 Duivensoort:             Sauvignon Blanc

Wijnhuis:                   Santa Ema

Gebied:                      Leyda Valley

Land:                         Chili

 

Omschrijving:          

Typerend goede Sauvignon uit Leyda Velley. De verfrissende mineraliteit en koele nachten omarmen de Sauvginon waardoor je een heerlijk glas krijgt!

 

Kleur:   

Geel met groenachtige tinten

 

Geur:    

Zeer complex in de neus. Vers gemaaid gras en aroma's van passievrucht en grapefruit, allemaal omlijst door minerale tonen.

 

Smaak: 

De smaak is mooi in balans tussen frisse en grassige tonen en mineraliteit. De afdronk is sappig en lang.

 

Wijn & Spijs:      

De Santa Ema Santa Ema Gran Reserva Sauvignon Blanc is een heerlijke begeleider bij gerechten met zachte vis, zeevruchten, ceviches en spinkrab.

 

Wijnhuis omschrijving:   

Het begin van Santa Ema dateert uit het begin van de 20e eeuw, toen Don Pedro Pavone Voglino, een Italiaanse immigrant, atleet en zakenman, het Terroir ontdekte op Isla de Maipo waar Santa Ema nog steeds is gevestigd.

 

De oprichter starten, samen met zijn zoon Félix Pavone Arbea, een groot ondernemer en visionair, in 1956 het wijnbedrijf Vinos Santa Ema. Het maken van een geavanceerde infrastructuur voor de ontwikkeling en het beheer van gebottelde wijnen van hoge kwaliteit.

 

Vanaf dat moment opende Santa Ema zich voor Chili en de wereld en begon met de export, dat vandaag de dag in meer dan 30 landen word verkocht en nog steeds in handen van de derde en vierde generatie van de familie is.

 

Als er iets is dat de geest, missie en visie kenmerkt van Vinos Santa Ema, dan is het de volledige en aanhoudende naleving van de volgende fundamentele waarden:

 

  1. Inzet
  2. Kwaliteit
  3. Respect
  4. Eerlijkheid
  5. Verantwoordelijkheid

 

De nieuwe wijnkelder Viña Santa Ema werd gebouwd in 2003, te midden van 50 hectare wijngaarden in de El Peral wijngaarden. Het wijnhuis is uitgerust met hoogwaardige technologie en duurzame architectuur waardoor ventilatie, verlichting en koeling op een natuurlijke manier kunnen plaatsvinden. Hierdoor wordt de ecologische footprint aanzienlijk verbeterd.

 

De wijngaarden zijn gelegen in 3 verschillende stukken waardoor iedere druif zijn juiste temperatuur en ligging heeft om optimaal te rijpen.

 

Fundo Leyda, 40 hectare

 

De wijngaarden van Viña Santa Ema in het Leyda-gebied liggen op 10 kilometer van de Stille Oceaan.

 

Een wijngaard aan de kust met een koud klimaat met maximumtemperaturen van 24-25 graden in de zomer, maar met veel wind en zon die het mogelijk maken om wijnen te verkrijgen met een grote aromatische expressie, met een hoge zuurgraad en veel aanwezigheid van rijp vers fruit zonder groenachtige accenten.

 

De rijping van de druiven is hier langzaam, wat resulteert in levendige en minerale witte wijnen naast aromatische en complexe rode wijnen.

 

El Peral boerderij, 45 hectare

 

Wijngaarden gelegen aan de oevers van de Maipo-rivier die baden in de mist die 's ochtends uit de zijrivier komt. Door deze bijzondere toestand van het gebied kunnen we zeer aromatische wijnen verkrijgen met een zeer goede zuurgraad. Wijnen die de levende uitdrukking zijn van vers fruit.

 

Dit gebied, een van de meest erkende en klassieke in Chili, heeft vlakke alluviale en steenachtige bodems, geschikt voor zowel rode als witte wijnen.

 

Cerro Blanco-boerderij, 112 hectare

 

De naam, Cerro Blanco, is te danken aan de kleur van zijn land, ontstaan ​​door het mineraal calciumcarbonaat, CAL, dat zeer aanwezig is in het water van de Maipo-rivier die de wijngaarden van dit gebied irrigeert.

 

Cerro Blanco is een bergwijngaard, aangezien het 1000 meter boven zeeniveau ligt. Dit maakt het een van de hoogste gewassen in de vallei en daarom met de aanwezigheid van een grote thermische oscillatie gedurende de dag en nacht.

Land: Chili
Gebied: Leyda Valley
Druivensoort: Sauvignon Blanc
Wijnhuis: Santa Ema
Jaar: 2017
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13.5%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen