Santa Ema Gran Reserva Chardonnay

€16,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (23)

 Duivensoort:             Chardonnay

Wijnhuis:                   Santa Ema

Gebied:                       Leyda Valley

Land:                          Chili

 

Omschrijving:          

De houtgerijpte Chardonnay van Santa Ema is een mooie combinatie van de verfrissende temperaturen in Leyda Valley met de romige tonen van de vaten.

 

Kleur:   

Stro geel

 

Geur:    

Aroma's waarin de delicate tonen van honing, rijp tropisch fruit zoals banaan, ananas en passievrucht opvallen, samen met vanille en de geroosterde tonen van het hout. 

 

Smaak: 

De smaak is fris en sprankelend met veel rijp en tropisch fruit, een goede balans en een aangename afdronk met zachte tonen van vanille.

 

Wijn & Spijs:      

De Santa Ema Santa Ema Gran Reserva Chardonnay is een heerlijke om te combineren met vette vis met sauzen, schaaldieren en krabgratin. Wit vlees en gerijpte kazen.

 

Wijnhuis omschrijving:   

Het begin van Santa Ema dateert uit het begin van de 20e eeuw, toen Don Pedro Pavone Voglino, een Italiaanse immigrant, atleet en zakenman, het Terroir ontdekte op Isla de Maipo waar Santa Ema nog steeds is gevestigd.

 

De oprichter starten, samen met zijn zoon Félix Pavone Arbea, een groot ondernemer en visionair, in 1956 het wijnbedrijf Vinos Santa Ema. Het maken van een geavanceerde infrastructuur voor de ontwikkeling en het beheer van gebottelde wijnen van hoge kwaliteit.

 

Vanaf dat moment opende Santa Ema zich voor Chili en de wereld en begon met de export, dat vandaag de dag in meer dan 30 landen word verkocht en nog steeds in handen van de derde en vierde generatie van de familie is.

 

Als er iets is dat de geest, missie en visie kenmerkt van Vinos Santa Ema, dan is het de volledige en aanhoudende naleving van de volgende fundamentele waarden:

 

  1. Inzet
  2. Kwaliteit
  3. Respect
  4. Eerlijkheid
  5. Verantwoordelijkheid

 

De nieuwe wijnkelder Viña Santa Ema werd gebouwd in 2003, te midden van 50 hectare wijngaarden in de El Peral wijngaarden. Het wijnhuis is uitgerust met hoogwaardige technologie en duurzame architectuur waardoor ventilatie, verlichting en koeling op een natuurlijke manier kunnen plaatsvinden. Hierdoor wordt de ecologische footprint aanzienlijk verbeterd.

 

De wijngaarden zijn gelegen in 3 verschillende stukken waardoor iedere druif zijn juiste temperatuur en ligging heeft om optimaal te rijpen.

 

Fundo Leyda, 40 hectare

 

De wijngaarden van Viña Santa Ema in het Leyda-gebied liggen op 10 kilometer van de Stille Oceaan.

 

Een wijngaard aan de kust met een koud klimaat met maximumtemperaturen van 24-25 graden in de zomer, maar met veel wind en zon die het mogelijk maken om wijnen te verkrijgen met een grote aromatische expressie, met een hoge zuurgraad en veel aanwezigheid van rijp vers fruit zonder groenachtige accenten.

 

De rijping van de druiven is hier langzaam, wat resulteert in levendige en minerale witte wijnen naast aromatische en complexe rode wijnen.

 

El Peral boerderij, 45 hectare

 

Wijngaarden gelegen aan de oevers van de Maipo-rivier die baden in de mist die 's ochtends uit de zijrivier komt. Door deze bijzondere toestand van het gebied kunnen we zeer aromatische wijnen verkrijgen met een zeer goede zuurgraad. Wijnen die de levende uitdrukking zijn van vers fruit.

 

Dit gebied, een van de meest erkende en klassieke in Chili, heeft vlakke alluviale en steenachtige bodems, geschikt voor zowel rode als witte wijnen.

 

Cerro Blanco-boerderij, 112 hectare

 

De naam, Cerro Blanco, is te danken aan de kleur van zijn land, ontstaan ​​door het mineraal calciumcarbonaat, CAL, dat zeer aanwezig is in het water van de Maipo-rivier die de wijngaarden van dit gebied irrigeert.

 

Cerro Blanco is een bergwijngaard, aangezien het 1000 meter boven zeeniveau ligt. Dit maakt het een van de hoogste gewassen in de vallei en daarom met de aanwezigheid van een grote thermische oscillatie gedurende de dag en nacht.

Land: Chili
Gebied: Leyda Valley
Druivensoort: Chardonnay
Wijnhuis: Santa Ema
Jaar: 2020
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13,5%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen