Corton Clos de Chateau 2017

€199,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)
Corton Clos du Château:
 
Kleur:
Diep robijnrood met paarse tinten, een indicatie van jeugdige levendigheid en concentratie.
 
Geur:
Het boeket opent met weelderige aroma's van rijp rood fruit, zoals kersen en bessen, vergezeld van florale tonen van viooltjes en aardse nuances zoals truffel en cederhout.
 
Smaak:
Een krachtige en complexe smaakbeleving met fluweelzachte tannines. Proef de diepte van rood en donker fruit, zoals bramen en pruimen, samen met kruidige accenten en een vleugje mineraliteit. De afdronk is lang en elegant.
 
Wijn/Spijs:
Uitstekend te combineren met gegrild rood vlees, wildgerechten en gerijpte kazen. De structuur en complexiteit maken het een uitstekende keuze voor gastronomische pairings.
 
Wijnhuis omschrijving:
Het Corton Clos du Château wordt geproduceerd door een gerenommeerd wijnhuis dat toegewijd is aan de productie van Grand Cru-wijnen in de Bourgogne-regio. Het wijnhuis is geworteld in traditie en vakmanschap. De wijngaarden, gelegen op de Corton-heuvel, gedijen onder optimale omstandigheden en resulteren in wijnen die de unieke terroirexpressie van het gebied belichamen. Het wijnhuis streeft naar perfectie in elke fles, waarbij de druiven met zorg worden behandeld om een wijn van buitengewone kwaliteit en karakter te produceren.
Land: Frankrijk
Gebied: Aloxe-Corton
Druivensoort:
Wijnhuis:
Jaar:
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen