Deanston Virgin Oak

€33,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Deanston Virgin Oak 0.7L

Distilleerderij:                  Deanston

Gebied:                           Highland

Land:                              Schotland

 

Omschrijving:

De rijping van de malt vindt plaats in zowel ex-bourbon- als ex-sherryvaten en ook op hergebruikte vaten. Het brouwwater komt uit rivier de Teith, hier vandaan is een directe pijpleiding naar de brouwerij. Deze rivier staat bekend om zijn zuivere water en de zalm.  "Leeftijd wordt vaak gebruikt als maatstaf voor kwaliteit". Met Virgin Oak wil men bewijzen dat het niet de enige bepalende factor is, de kwaliteit van gerst, water en destillatie spelen allemaal een zeer belangrijke rol, en ook in dit geval het vat. Waar deze 'jonge' Deanston in heeft gerijpt zijn namelijk gloednieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten.

 

Kleur: 

Goud

 

Geur: 

Eikenhout, barstensvol citroenschil en zoete gerstesuiker, met heerlijke tonen van appel en nootmuskaat.

 

Smaak: 

In de mond een heerlijke zoetheid, die je doet denken aan gekonfijt fruit en vanilletoffee, in balans met honing. In de afdronk een lichte specerij.

 

Distilleerderij omschrijving: 

Brody hepburn, de oprichter van Deanston, zag een oude katoen-molen aan de rivier de Teith. Een rivier zo krachtig, dat hij een distilleerderij van energie kan voorzien. Hij besloot hier wat mee te doen.

Nu, jaren later, voorziet deze zelfde molen energie voor de distilleerderij, kantoren en proeflokalen. Het is de kracht achter de Deanston. Buiten dit proberen zij zoveel mogelijk met de gemeenschap te werken. Lokale boeren zorgen voor de gerst en de inwoners van de stad en omgeving werken in de distilleerderij.

Whisky’s waar je in elke fles de gemeenschap terug proeft.

Land: Schotland
Soort: Single Malt
Destilleerderij: Deanston
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 46.3%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen