Diplomatico Ambassador

€199,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Soort:                              Rum

Distilleerderij:                   Distilerías Unidas S.A

Land:                               Venezuela

 

Omschrijving:          

Diplomatico Ambassador Selection is gemaakt door Master Distiller Tito Cordero en bevat 100% ‘heavy pot still rums’ van minimaal 12 jaar oud en gerijpt op ex-bourbon vaten. Vervolgens afgewerkt voor nog eens 2 jaar in Pedro Ximenez sherry vaten. De Ambassador bevat geen zoetstoffen, caramel of andere additieven. Deze 47% ABV rum heeft een neus van subtiele aroma’s van gedroogd fruit gecombineerd met de rijke, krachtige aroma’s van vanille, specerijen en suikerriet met een beetje rokerigheid op de achtergrond. Het palet geeft een krachtige, complexe combinatie van donkere chocolade, gedroogd fruit, koffie en vanille. Allemaal met een mooi romig mondgevoel. De afdronk is lang, aards en krachtig.

Kleur:                                 

Bruin met gouden tonen

 

Geur:                                 

Gedroogd fruit, port, tabak, chocolade

Smaak:                              

Rozijnen, nootmuskaat, kaneel, geroosterd eikenhout, lange & aardse afdronk                         

Destilleerderij omschrijving:         

 

Diplomático Distilerías Unidas S.A. (DUSA) in Venezuela is een vrij jonge distilleerderij die in 1959 is opgericht. De distilleerderij ligt in de overgang van het tropisch regenwoud aan de voet van het Andes gebergte. Ron Diplomático is het paradepaardje van Tito Cordero, de 3​e​ Master Blender in de geschiedenis van het merk. Diplomático’s assortiment bestaat uit twee ranges; de Traditional Range en de Prestige Range, met daarnaast een aantal special editions uit The Distillery Collection. Het portret van Don Juancho Nieto Melendez is een opvallend kenmerk op het etiket van de fles. Volgens verhalen woonde Don Juancho op dezelfde plek waar nu de distilleerderij van Diplomático is gebouwd. Don Juancho was een avonturier met een brandend verlangen om alle smaken van verschillende dranken te ontdekken, in het bijzonder rum. 

 

Tradition Range

 

De Tradition Range is het resultaat van een unieke rum productiestijl, die Spaanse, Amerikaanse en Britse destillatietechnieken combineert met de Maestro Ronero’s expertise en ervaring. De range bevat veelzijdige en karakteristieke rums, die zowel puur als in cocktails kunnen worden gedronken.

 

Prestige Range

De Prestige Range bied je de mogelijkheid om de essentie van Diplomático rums te ontdekken. Deze rums worden gecreëerd met de meest exclusieve reserves en geproduceerd in beperkte oplagen. De rums uit deze range zullen zelfs fijnproevers uitdagen.

 
Land:
Leeftijd:
Destilleerderij:
Inhoud:
Alcohol percentage:
0 sterren op basis van 0 beoordelingen