Diplomatico Planas

€34,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Diplomatico Planas 0,7L

Soort:                              witte Rum

Distilleerderij:                   Distilerías Unidas S.A

Land:                               Venezuela

 

Omschrijving:          

Diplomático Planas is een blanke rum, die bestaat uit een blend van 50% heavy rums en 50% light en semi-heavy rums die tot zes jaar worden gerijpt en vervolgens door houtskool worden gefilterd. Deze filtratie zorgt voor de kristalheldere kleur en onvergetelijke zachte afdronk

 

Kleur:                                 

doorzichtig

 

Geur:                                 

Tropisch fruit, koffie en kokos

Smaak:                              

Elegant, rijk en intens vol tropisch fruit, lange uitgesproken afdronk                                  

Destilleerderij omschrijving:         

 

Diplomático Distilerías Unidas S.A. (DUSA) in Venezuela is een vrij jonge distilleerderij die in 1959 is opgericht. De distilleerderij ligt in de overgang van het tropisch regenwoud aan de voet van het Andes gebergte. Ron Diplomático is het paradepaardje van Tito Cordero, de 3​e​ Master Blender in de geschiedenis van het merk. Diplomático’s assortiment bestaat uit twee ranges; de Traditional Range en de Prestige Range, met daarnaast een aantal special editions uit The Distillery Collection. Het portret van Don Juancho Nieto Melendez is een opvallend kenmerk op het etiket van de fles. Volgens verhalen woonde Don Juancho op dezelfde plek waar nu de distilleerderij van Diplomático is gebouwd. Don Juancho was een avonturier met een brandend verlangen om alle smaken van verschillende dranken te ontdekken, in het bijzonder rum. 

 

Tradition Range

 

De Tradition Range is het resultaat van een unieke rum productiestijl, die Spaanse, Amerikaanse en Britse destillatietechnieken combineert met de Maestro Ronero’s expertise en ervaring. De range bevat veelzijdige en karakteristieke rums, die zowel puur als in cocktails kunnen worden gedronken.

 

Prestige Range

De Prestige Range bied je de mogelijkheid om de essentie van Diplomático rums te ontdekken. Deze rums worden gecreëerd met de meest exclusieve reserves en geproduceerd in beperkte oplagen. De rums uit deze range zullen zelfs fijnproevers uitdagen.

 
Land: Venezuela
Leeftijd: n.v.t.
Destilleerderij: Diplomatico
Inhoud: 0.7L
Alcohol percentage: 47%
0 sterren op basis van 0 beoordelingen