Dom Perignon

€219,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (4)

Dom Perignon

 

Duivensoort:                      Pinot Noir & Chardonnay

Wijnhuis:                            Dom Perignon

Gebied:                               Champagne

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

Uniek is zijn soort zijn de Champagnes van Dom Perignon. De elegantie van de mooi gelagerde Vintage 2009 is heel groots, elegante mousse gecombineerd met een mooie brioche toon en gekonfijt fruit. De Dom Perignon komt het beste tot zijn recht in een mooi witte wijn glas, niet in een flûte. Door de fles 30 minuten van te voren te openen komt de smaak nog mooier tot zijn recht.

 

Kleur:   

Goudgeel kleur

 

Geur:    

Gelaagd en complex met vers geplukte witte bloemen, limoen en steenfruit – perzik, abrikoos. En vervolgens ook aroma’s ontstaan door een lange rijping op het gistbezinksel op fles: amandel, brioche, hazelnoot, naast vuursteen, zelfs natte kalk, noem het nat krijt.

 

Smaak: 

De smaak opent met magistraal fruit; rijp, vlezig en diepgaand. Na de rijkheid en een bepaalde mate van voluptueusiteit volgt een sterke impressie van consistentie in het glas. De verschillende sensaties van sappig, bitter, en ziltigheid komen harmonieus samen. De afdronk is zeer lang met kenmerkende brioche tonen.

 

Wijn & Spijs:      

Aperetief, bij gevogelte en zee/schaaldieren, maar ook zelfs bij lam.

 

Wijnhuis omschrijving:      

Dom Pierre Pérignon nam in 1668 de taak over als keldermeester in de Abbey van Hautvillers. 47 jaar lang bleef hij ontdekken en uitvinden om de kwaliteit van de druiven te verbeteren met nieuwe technieken in de wijnbouw. Hij zag bijvoorbeeld dat hij van een zachte en fractionele druk op de blauwe druiven witte wijn kon maken. Ook kon het mengen van verschillende cru’s en druivenrassen hem aan de beste wijnen helpen. Dom Pérignon wordt alleen gemaakt van de beste druiven en mag slechts worden uitgebracht in de meest uitzonderlijke jaren. Deze innovaties werden de regels van de ‘méthode champenoise’. Dom Pérignon was een creator. Hij werkte aan een wijn die voelt als ‘het drinken van de sterren’.

Dom Pérignon zag het als zijn persoonlijke missie om ‘de beste wijn ter wereld te maken’. Dom Pérignon is een wijn als geen ander. Omdat Dom Pérignon een hartstochtelijke werker was en zeer precies observeerde, slaagde hij erin om van de niet-mousserende wijnen de sprankelende en prestigieuze wijn te maken die van de twee druivenrassen chardonnay en pinor noir druif gemaakt werd. Al vanaf de eerste slok was het de favoriete wijn voor de meest prestigieuze evenementen en deze wordt tot vandaag de dag zeer geliefd.

 
Land: Frankrijk
Gebied: Champagne
Druivensoort: Pinot Noir, Chardonnay
Wijnhuis: Dom Perignon
Jaar: 2013
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12,5%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen