Domaine de la Baume Chardonnay

€9,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (152)

Duivensoort:                      Chardonnay

Wijnhuis:                            Domaine de la Baume

Gebied:                               Languedoc

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

De Chardonnay is een ronde en elegante wijn. Door het gebruik van 2 tot 3 jaar oude eikenhouten vaten heeft de wijn een spannende balans tussen fruit en vanille.

 

Kleur:                                 

Stro-geel

 

Geur:                                 

De geur is rond en getemperd. De aanzet geeft elegante en ronde tonen van perzikken, abrikoos en tonen van amandel en toast.

 

Smaak:                              

De smaak is in aanzet rond en gevuld met zachte necarines en amandelen gevolgd met vanille en een subtiel maar kenmerkend botertje. De afdronk is lang, rond en elegant.

 

Wijn & Spijs:                    

De Domaine de La Baume Chardonnay is een mooie begeleider bij gevogelte, wit vlees en begeleid mooie romige sauzen heel goed.

 

Wijnhuis omschrijving:      

 

Domaine de la Baume is één van de belangrijkste wijnhuizen geweest voor de ontwikkeling van de Languedoc-Rousillon. In de begin jaren 1900 hadden zij al een eigen boutique winkel in hartje Parijs waar de wijnen werden verkocht. De goede bekendheid en internationale alure zorgde voor de overname in 1990 door het grote Australische wijnconcern Hardy’s. Domaine de la Baume was hiermee het eerste wijnhuis in de Languedoc-Rousillon dat een grote internationale kapitaal injectie kreeg. Hiermee is de kwaliteit sterk gestegen, wat na de overname door het Franse Les Grands Chais de France alleen maar verder is doorgevoerd.

 

Heden ten dagen plukken ze letterlijk en figuurlijk de vruchten van de kwalitatieve vorm van druiventeelt en wijn makerij bij Domaine de la Baume.

 

De domaine serie wordt gemaakt van de oudere druivenstokken van het domain. Deze geven mooi fruit maar weinig opbrengsten per druivenstok. De gehele serie ontwikkeld hierdoor veel smaak afgerond door heel mooi eikenhout. Prijs kwaliteit is geweldig!

Klik hier voor een kijkje bij Domaine de la Baume onder begeleiding van het wijnmagazine Wine Enthousiast.

 
Land: Frankrijk
Gebied:      Languedoc
Druivensoort: Chardonnay
Wijnhuis: Domaine de la Baume
Jaar: 2020
Inhoud: 0,75L
Alcohol percentage: 14%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen