Domaine de la Baume Ice

€10,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (30)

Domaine de La Baume Chardonnay on ICE

Duivensoort:                        Chardonnay

Wijnhuis:                             Domaine de la Baume

Gebied:                               Languedoc

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

De Chardonnay on ICE is een verfrissende kijk op bubbels. De druiven komen van 3 verschillende wijngaarden af, van frisser tot de warme wijngaarden bij de kust. Dit zorgt voor een mooie blend tussen een frisse stijl alsook de kenmerkende romige afdronk van een Chardonnay. De wijn krijgt iets meer gist mee waardoor een grovere bubbel ontstaat. Wanneer deze over de 4 ijsblokken in een groot glas wordt geserveerd, vervliegt de grove bubbel en blijft er een elegante zachte mousse achter met en subtiel fruit zoetje.

 

Kleur:                                 

Stro-geel

 

Geur:                                 

De geur is rond en getemperd. De aanzet geeft elegante en ronde tonen van perziken, abrikoos en tonen van amandel en toast.

 

Smaak:                              

De smaak is verfrissend in aanzet met jong wit fruit gevolgd door romige tonen en een heel subtiel fruitzoetje. De afdronk is verrassend lang en frivool.

 

 

Wijn & Spijs:                    

De Domaine de La Baume Chardonnay on Ice is een heerlijk aperitief of begeleider van fruit desserts.

 

Perfect Serve:

De Domaine de la Baume Chardonnay on Ice wordt geserveerd in een ruim witte wijn glas met 4 ijsblokken. Als leuke afwisseling kan je vers rood fruit (eventueel daarna ingevroren) gebruiken in het glas als fruitcocktail met Domaine de la Baume Chardonnay on Ice.

 

Wijnhuis omschrijving:      

 

Domaine de la Baume is één van de belangrijkste wijnhuizen geweest voor de ontwikkeling van de Languedoc-Rousillon. In de begin jaren 1900 hadden zij al een eigen boutique winkel in hartje Parijs waar de wijnen werden verkocht. De goede bekendheid en internationale allure zorgde voor de overname in 1990 door het grote Australische wijnconcern Hardy’s. Domaine de la Baume was hiermee het eerste wijnhuis in de Languedoc-Rousillon dat een grote internationale kapitaal injectie kreeg. Hiermee is de kwaliteit sterk gestegen, wat na de overname door het Franse Les Grands Chais de France alleen maar verder is doorgevoerd.

 

Heden ten dagen plukken ze letterlijk en figuurlijk de vruchten van de kwalitatieve vorm van druiventeelt en wijn makerij bij Domaine de la Baume.

 

De domaine serie wordt gemaakt van de oudere druivenstokken van het domain. Deze geven mooi fruit maar weinig opbrengsten per druivenstok. De gehele serie ontwikkeld hierdoor veel smaak afgerond door heel mooi eikenhout. Prijs kwaliteit is geweldig!

 

 
Land: Frankrijk
Gebied: Languedoc
Druivensoort: Chardonnay
Wijnhuis: Domaine de la Baume
Jaar: n.v.
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 11%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen