Domaine de la Baume Sauvignon Blanc

€9,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (35)

Duivensoort:                       Sauvignon Blanc

Wijnhuis:                            Domaine de la Baume

Gebied:                               Languedoc

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

Deze Sauvignon Blanc is een frisse en fruitige wijn met kenmerkende, maar zachte, sappige zuren. De wijn rijpt bijna een jaar op zijn “lie” waardoor die meer lengte en diepte in de smaak ontwikkeld onder zijn verfrissende karakter te verliezen.

 

Kleur:                                 

Bleek met een groene zweem

 

Geur:                                 

De geur komt het glas kenmerkend stuivend het glas uit met limoen, grapefruit en grassige tonen.

 

Smaak:                              

De smaak is knisperend en fris in aanzet met tonen van fris citrus fruit en grassige tonen en een mooie lange afdronk met de zachtheid door de lie rijping.

 

Wijn & Spijs:                    

De Domaine de La Baume  Sauvignon Blanc is een mooie begeleider bij sushi, witvis en salades. Klassiek is de heerlijke combinatie met geitenkaas en heerlijk als apparitief.

 

Wijnhuis omschrijving:      

 

Domaine de la Baume is één van de belangrijkste wijnhuizen geweest voor de ontwinkkeling van de Languedoc-Rousillon. In de begin jaren 1900 hadden zij al een eigen boutique winkel in hartje Parijs waar de wijnen werden verkocht. De goede bekendheid en internationale alure zorgde voor de overname in 1990 door het grote Australische wijnconcern Hardy’s. Domaine de la Baume was hiermee het eerste wijnhuis in de Languedoc-Rousillon dat een grote internationale kapitaal injectie kreeg. Hiermee is de kwaliteit sterk gestegen, wat na de overname door het Franse Les Grands Chais de France alleen maar verder is doorgevoerd.

 

Heden ten dagen plukken ze letterlijk en figuurlijk de vruchten van de kwalitatieve vorm van druiventeelt en wijn makerij bij Domaine de la Baume.

 

De domaine serie wordt gemaakt van de oudere druivenstokken van het domain. Deze geven mooi fruit maar weinig opbrengsten per druivenstok. De gehele serie ontwikkeld hierdoor veel smaak afgerond door heel mooi eikenhout. Prijs kwaliteit is geweldig!

Klik hier voor een kijkje bij Domaine de la Baume onder begeleiding van het wijnmagazine Wine Enthousiast.

 
Land: Frankrijk
Gebied: Languedoc
Druivensoort: Sauvignon Blanc
Wijnhuis: Domaine de la Baume
Jaar: 2021
Inhoud: 0,75L
Alcohol percentage: 13%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen