Domaine de la Baume Viognier

€9,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (82)

Duivensoort:                       Viognier

Wijnhuis:                            Domaine de la Baume

Gebied:                               Languedoc

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

De smaak in de mond vol en dik. De aromatische geuren van de verse witte perzik en lentebloesem komt helemaal terug in de mond. Versterkt door een kenmerkende volle smaak die overgaat in een frisse en kruidige finale.

Kleur:                                 

Helder strogeel.

 

Geur:                                 

Door op het juiste moment te plukken heeft de wijn aroma’s van mandarijnschil, verse abrikoos en gekonfijte sinaasappel. Zeer aromatisch smaakgevoel met de kenmerkende volle smaak die overgaat in een lange, frisse en kruidige finale.

 

Smaak:                              

De smaak in de mond vol en dik. De aromatische geuren van de versewitte perzik en lentebloesem komt helemaal terug in de mond. Versterkt door een kenmerkende volle smaak die overgaat in een frisse en kruidige finale.

 

Wijn & Spijs:                    

Vlees, kip, vis en met pittig aziatisch eten gaat deze mooie viognier geweldig samen.  

 

Wijnhuis omschrijving:      

 

Domaine de la Baume is één van de belangrijkste wijnhuizen geweest voor de ontwinkkeling van de Languedoc-Rousillon. In de begin jaren 1900 hadden zij al een eigen boutique winkel in hartje Parijs waar de wijnen werden verkocht. De goede bekendheid en internationale alure zorgde voor de overname in 1990 door het grote Australische wijnconcern Hardy’s. Domaine de la Baume was hiermee het eerste wijnhuis in de Languedoc-Rousillon dat een grote internationale kapitaal injectie kreeg. Hiermee is de kwaliteit sterk gestegen, wat na de overname door het Franse Les Grands Chais de France alleen maar verder is doorgevoerd.

 

Heden ten dagen plukken ze letterlijk en figuurlijk de vruchten van de kwalitatieve vorm van druiventeelt en wijn makerij bij Domaine de la Baume.

 

De domaine serie wordt gemaakt van de oudere druivenstokken van het domain. Deze geven mooi fruit maar weinig opbrengsten per druivenstok. De gehele serie ontwikkeld hierdoor veel smaak afgerond door heel mooi eikenhout. Prijs kwaliteit is geweldig!

Klik hier voor een kijkje bij Domaine de la Baume onder begeleiding van het wijnmagazine Wine Enthousiast.

 
Land: Frankrijk
Gebied: Languedoc
Druivensoort: Viognier
Wijnhuis: Domaine de la Baume
Jaar: 2020
Inhoud: 0,75L
Alcohol percentage: 14,5%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen