Giol Merlot zonder Sulfiet

€11,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Duivensoort:       Merlot           

Wijnhuis:            Giol

Gebied:               Veneto              

Land:                  Italië           

 

Omschrijving:          

De Giol Merlot is altijd een van de meest populaire wijnen van het wijnhuis over de hele wereld geweest vanwege zijn rondheid en veelzijdigheid. De robijnrode kleur is niet bijzonder diep en onthult zijn aard als een gemakkelijke wijn die ideaal is voor dagelijks drinken met eten.

Kleur:                                 

Robijnrode kleur

Geur:                                 

De geur vertoont zeer delicate bloemige tonen, die mooi combineren met aroma's van vers bessenfruit en wilde kers. 

 

Smaak:                              

De smaak is heel mooi afgestemd en uitgebalanceerd met kersen, bramen en licht tannine smaak heeft een aantrekkelijke zachte afdronk met een licht zwoele afdronk. Serveer op 15–18 ° C om de fruitigheid te verbeteren.

 

Wijn & Spijs:                    

Harde kaas, varken, kip, (veder)wild, pasta/deegwaren, zachte romige kaas, nagel- en komijnekaas, rood vlees, konijn, lam

Wijnhuis omschrijving:   

Azienda Agricola Giol ligt in het hart van San Polo di Piave, op 35 km afstand van Venetië (Veneto) en is het oudste prosecco huis uit Italië (1427). Het handelsmerk van dit wijnhuis is het tegenwoordig onbewoonde kasteel Giol. Hier liggen in de kelders, onder toeziend oog van de jonge Venetiaanse wijnmaker Vittorio Carraro, de wijnen te rijpen, achter meters dikke muren en daardoor op een constante temperatuur. De recente geschiedenis van het kasteel en de wijnkelders gaat terug naar de gebeurtenissen rond 2 families: eerst de Papadopoli familie en later de Giol familie. De graaf Papadopoli, een Venetiaanse bankier, gebruikte het kasteel als zijn zomerverblijf en verliet Venetië tijdens die maanden om de supervisie te houden over oogst op zijn oneindig landgoed. In 1923 verkocht de familie het enorme landgoed met meer dan 60 geannexeerde boerderijen en het kasteel aan commandant Giovanni Giol. Hij was net teruggekeerd uit Zuid-Amerika na een zeer succesvolle emigratieperiode. Hij betrok het kasteel en ging verder met het werk van de graaf. Met behoud van de structuur en de oude wijnkelders, bouwde hij een tweede vaten kamer, nog steeds bekend wegens zijn afmeting en charme. Na de bijdragen van de volgende drie generaties is het volledige complex in een uitstekende staat en is er een wijnhuis overgebleven waar geweldige wijnen worden geproduceerd. Allen van biologische druiven gemaakt, veganistisch, soms ook zonder toegevoegd zwavel en met relatief lage alcoholpercentages.  

Land: Italië
Gebied: Veneto
Druivensoort: Merlot
Wijnhuis: Giol
Jaar: 2021
Inhoud: 0,7L
Alcohol percentage: 12,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen