Glen Scotia Double Cask

€47,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Glen Scotia Double Cask

Deze whisky is een heerlijk makkelijk drinkbare Campbeltown Single Malt whisky met smaken van toffee, gezouten karamel en een zoete droge sherry afdronk. Gerijpt in bourbonvaten voordat hij wordt gefinisht in PX sherryvaten, biedt deze expressie de perfecte balans van rijk gekruid fruit, zeespray en zoete vanille-eik.

 

Kleur

Amber bruin met een gouden gloed.

Geur

In de aanzet veel karamel, gekarameliseerde fruitsuikers, toffee en fudge voordat de fruitige tonen van appel en perzik er doorheen komen. 

Smaak

De smaak begint zacht en romig met duidelijke invloeden vanuit de bourbon en sherry vaten. Karamel, vanille en sinaasappel wordt aangevuld met rood fruit en een lekkere spicy rand. De afdronk is mooi drogend maar ontwikkeld zich lang door met een lichte rokerigheid.

 

De distilleerderij

Glen Scotia is een van de kleinste Schotse whiskystokerijen in Schotland, maar ook een van de grote namen van Campbeltown. Onze mooie distilleerderij heeft nog steeds veel van het oorspronkelijke ontwerp behouden, inclusief de mashtun, de stillroom en het magazijn uit de jaren 1830. De vorige eeuw kende turbulente tijden voor de whiskystokers van Campbeltown, maar onze erfenis blijft bestaan.

Glen Scotia heeft altijd twee soorten whisky geproduceerd: geturfd en niet geturfd. Typisch wordt de geturfde whisky gemaakt over een periode van 6 weken per jaar.

Door de jaren heen is de kwaliteit van de whisky sterk gegroeid, met een langere fermentatie en vatting van de gemoute gerst, evenals een langzamere en zorgvuldigere distillatie. Maar over het algemeen is het proces hetzelfde gebleven. Hoewel ze bij Glen Scotia hun eigen gerst niet langer mouten, kopen ze Schotse gemoute gerst in volgens de exacte specificaties om het echte Glen Scotia-karakter te behouden in distillatieproces.

Een echte klassieke Cambeltown whisky met een eigengerijpt karakter!

Land: Schotland
Soort: Single malt
Destilleerderij: Glen Scotia
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 46,0 %
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen