Kirin

€54,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Kirin Fuji-Sanroku 0.7L

Distilleerderij:                  Kirin Distillery/Fuji 

Land:                              Japan

 

Omschrijving:

Voor de locatie van de distilleerderij die de Kirin Fuji-Sanroku produceert is gekozen vanwege de overeenkomsten met het klimaat in Schotland: koeler en met een lagere luchtvochtigheid dan in andere delen van Japan. De Kirin Fuji - Sanroku Signature Blend is een blended whisky, bestaande uit medium en zware graanwhisky, aangevuld met geturfde malt whisky. De rijping vindt plaats in ex-bourbon barrels.

 

Kleur: 

Donker goud

 

Geur: 

aroma’s van honing, karamel, vanille, amandel, rozijnen, kersen en een tint rokerig eikenhout.

 

Smaak: 

In de mond heeft het een romige smaak met wat zoete tonen, van chocolade, druiven, graan, peper en bruine suiker. Met een zachtzoete afdronk met aroma's van cacao, karamel en vanille.

 

Distilleerderij omschrijving: 

Fuji Gotemba is een Japanse distilleerderij die valt onder de Kirin groep. De distilleerderij ligt in de stad Gotemba, aan de zuidoost kant van de berg Fuji in Shizuoka Prefecture, in de Chubu regio. Het ligt 620 meter boven zeeleven en de waterbron komt van de Fuji berg. Het was in 1972 opgezet door de Kirin Seagram Ltd, maar is valt nu onder de Kirin Distillery Company. Gotemba werd gekozen als locatie voor de distilleerderij omdat men dacht dat het klimaat het meest op Schotland leek: de stad is veel koeler en minder vochtig (vooral in de zomer) dan andere delen van Japan, met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 13° C.

Land: Japan
Soort: Blended
Destilleerderij: Kirin Distillery
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 50%
Botteling: Kirin Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen