La Baume Grande Olivette Merlot

€8,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (19)

Duivensoort:                      Merlot

Wijnhuis:                            Domaine de la Baume

Gebied:                               Languedoc

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

De wijn is een fruitige maar smaakvolle stijl Merlot uit het zuiden van Frankrijk. De malolactische vergisting zorgt voor een mooie ronde ondersteuning van het rode fruit.

 

Kleur:

Robijn rood

 

Geur: 

In aanzet een frambozen bommetje ondersteund door rood rode bessen en een hintje vanille.

 

Smaak:          

De smaak is sappige in het begin met veel rode bessen, een hele subtiele toon van cederhout en een zacht mondgevoel. De tannine zijn zacht en elegant.

 

Wijn & Spijs: 

De Domaine de La Baume Grande Olivette Merlot is een mooie begeleider bij gevogelte als kip en kalkoen, varkensvlees en licht rood vlees. Ook heerlijk bij de borrel.

 

Wijnhuis omschrijving:      

 

Domaine de la Baume is één van de belangrijkste wijnhuizen geweest voor de ontwinkkeling van de Languedoc-Rousillon. In de begin jaren 1900 hadden zij al een eigen boutique winkel in hartje Parijs waar de wijnen werden verkocht. De goede bekendheid en internationale alure zorgde voor de overname in 1990 door het grote Australische wijnconcern Hardy’s. Domaine de la Baume was hiermee het eerste wijnhuis in de Languedoc-Rousillon dat een grote internationale kapitaal injectie kreeg. Hiermee is de kwaliteit sterk gestegen, wat na de overname door het Franse Les Grands Chais de France alleen maar verder is doorgevoerd.

 

Heden ten dagen plukken ze letterlijk en figuurlijk de vruchten van de kwalitatieve vorm van druiventeelt en wijn makerij bij Domaine de la Baume.

 

De La Grande Olivette serie wordt gemaakt van jongere druivenstokken waardoor het fruitig karakter de boventoon voert. Voor de wijnen wordt gebruik gemaakt van 4 maanden hout opvoeding gevolgd door rijping op RVS vaten waardoor de fruittonen nog verder worden onderstreept ondersteund door een lichte hout touch.

Klik hier voor een kijkje bij Domaine de la Baume onder begeleiding van het wijnmagazine Wine Enthousiast.

 

Land: Frankrijk
Gebied: Languedoc
Druivensoort: Merlot
Wijnhuis: Domaine de la Baume
Jaar: 2019
Inhoud: 0,75L
Alcohol percentage: 14,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen