Littlemill 32 years Private Cask 15-74 8

€3.650,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Kleur: Goud met een koperen gloed.

Geur: Fruitige aroma's met tonen van vanille en kruiden.

Smaak: Complexe smaak met een balans tussen zoet en kruidig, en een lange, zachte afdronk.

De Littlemill 32 years private cask 15-74 8 Dutch Trilogy is een zeer exclusieve single malt whisky met een beperkte oplage van slechts 60 flessen. Het vat zal uiteindelijk in 3 verschillende leeftijden worden afgebotteld.

Het is een whisky met een complexe en rijke smaak, met fruitige tonen en een hint van kruiden. De lange rijping van 32 jaar heeft bijgedragen aan de diepte en complexiteit van deze whisky, en de zorgvuldig geselecteerde private cask heeft het unieke karakter van deze whisky versterkt.

Littlemill was een Schotse distilleerderij gelegen in de regio Lowlands, die werd opgericht in 1772 en tot 1994 in bedrijf was. Het was de oudste legale distilleerderij van Schotland, maar helaas werd de distilleerderij in 2004 door een brand verwoest en is deze sindsdien gesloten. De whisky van Littlemill is daardoor zeer zeldzaam en wordt door whiskykenners over de hele wereld zeer gewaardeerd.

Het distilleerproces van Littlemill was gebaseerd op traditionele methoden en maakte gebruik van lokaal geproduceerde gerst en water uit de omliggende rivieren. De whisky staat bekend om zijn lichte en delicate smaak, die typerend is voor de Lowland-stijl. Een bezoek aan de voormalige distilleerderij is nog steeds mogelijk, en biedt een fascinerende blik op de geschiedenis en het productieproces van deze iconische Schotse whisky.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen