Hacienda López de Haro Reserva

€14,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)

Duivensoort:    Tempranillo, graciano                 

Wijnhuis:          Lopez de Haro                 

Gebied:            La Rioja                   

Land:               Spanje                   

 

Omschrijving:          

De meest gelezen wijnschrijver ter wereld is zonder twijfel de Amerikaan Robert Parker. Zijn wijnmagazine 'The Wine Advocate' wordt als een van de referenties gezien in onze wijnwereld. Hij geeft wijnen punten uit 100 en het spreekt voor zich dat alles tussen de 90 en 100 punten mag worden gezien als uitzonderlijk goede wijn.

 

Kleur:                                 

 

 

Geur:                                 

 

 

Smaak:                    

 

Wijn & Spijs:                    

(Veder)wild, zachte romige kaas, nagel- en komijnekaas, rood vlees, pasta/deegwaren, lam, harde kaas, varken

 

Wijnhuis omschrijving:     

Gelegen in het historische dorp San Vicente de la Sonsierra, stijgt Bodega Classica uit boven een zee van wijngaarden. De Bodega, geflankeerd door de rivieren Ebro en de Sierra de Toloño, is in zijn geheel uitgegraven aan de zijkant van de berg. De bodem in deze regio is van kalkhoudende klei. Dat levert een wijn op met verfijnde frisheid en aangename lengte in de afdronk.

Vanaf ontvangst van de druiven in de bodega werkt men met de zwaartekracht. Dat betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van pompen, wat beter is voor de druiven en uiteindelijk de wijn. De selectie wijnen zijn vernoemd naar Don Diego López de Haro, oprichter van de stad Bilbao. Hacienda López de Haro omvat een serie wijnen die de eenvoud en elegantie van grote klassiekers combineert met de huidige smaak van de consument. Robert Parker en Hubrecht Duijker hebben zich over een aantal van de wijnen heel lovend uitgelaten.

Land: Spanje
Gebied: La Rioja
Druivensoort: Tempranillo, graciano
Wijnhuis: Lopez de Haro
Jaar: 2016
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen