Macallan 12 Years Double Cask

€72,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Macallan 12 Years double Cask

Distilleerderij: Macallan

Gebied: Speyside

Land: Schotland

 

Omschrijving:

Een klassieke Macallan met zijn onmiskenbare smaak en geur van zoetigheid en Amerikaans eiken. Deze Whisky is perfect in balans. Honing, vanille, citrus en gember komen je tegemoet. Een warm glas om van te genieten.

Kleur: goud.

Geur: butterscotch, toffee, gekonfijte sinaasappel en vanille.

Smaak: honing, eiken, citrus, rozijnen en karamel. Een lange, warme en aangename afdronk.

Over de distilleerderij:

The Macallan Estate ligt aan de oevers van de rivier de Spey, Speyside, Schotland. In 1824 kregen zij een vergunning om te distilleren, al is het wel aanneembaar dat er hiervoor ook al gedistilleerd werd. De distilleerderij ligt op een landgoed van maar liefst 485 hectare! Je kan hier wilde Atlantische zalm de Spey op zien zwemmen, rode eekhoorntjes spelen en fazanten in het bos spotten. Een fantastische omgeving.

Naast dat de natuur hier beeldschoon is, word er natuurlijk ook whisky geproduceerd. Hier groeien ze er dus gerst en distilleren zij de spirit. Ook ligt al het moois in dit gebied te rijpen voor zijn kleur, geur en smaak. Er worden natuurlijk alleen maar de beste vaten gebruikt.
Dit alles maakt Macallan een unieke distilleerderij, wat in een bijna sprookjesachtig gebied ligt. Dat is ook zeker terug te proeven in de whisky's die zij er produceren.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen