Macallan Estate

€229,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Het is een buitengewoon speciale nieuwe single malt met zeldzame spirit van een deel van de gerst die wordt verbouwd op het landgoed Easter Elchies, dat slechts één keer per jaar in de loop van één enkele week wordt gedistilleerd. The Macallan Estate, gecreëerd door Whiskey Maker Sarah Burgess, is een viering van de ongeëvenaarde herkomst en het erfgoed van de single malt.

Het landgoed van 485 hectare Easter Elchies ligt in de legendarische regio Speyside in Schotland, waar The Macallan sinds 1824 buitengewone single malts maakt. De zorgvuldig onderhouden gerstvelden bevinden zich aan de oevers van de rivier de Spey. De Macallan Estate wordt gepresenteerd in een opvallende geschenkverpakking met een met de hand gesneden leistenen stenen plakaat die representatief is voor het Schotse landschap van de regio. Binnen toont luchtfotografie de indrukwekkende gerstvelden van het landgoed aan de oevers van de prachtige rivier de Spey.

De Macallan Estate levert een subtiele hint van citrus die de traditionele sherryrijkdom in evenwicht brengt, wat resulteert in een complexe single malt met een buitengewoon lange afdronk. Estate biedt een unieke kans om zeldzame whisky te ervaren, gemaakt van de kostbare gerst van het landgoed, en eert de geboorteplaats van elke fles The Macallan.

 

 

Land: Schotland
Soort: Single Malt
Destilleerderij: The Macallan
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 43%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen