Mackmyra Mack

€41,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Mack by Mackmyra 0.7L

Distilleerderij:                  Mackmyra Distilleerderij

Land:                              Zweden

 

Omschrijving:

MACK van Mackmyra is een artisanale single malt-whisky gemaakt van uitsluitend Zweedse ingrediënten. MACK is geweldig in cocktails, maar ook op zichzelf, puur of on the rocks.

Het is een smaakvolle whisky met een helder, fris karakter en tonen van vanille, peer en citrus.

 

Kleur:

Goud

 

Geur:

De neus is fruitig en elegant, met aroma's van citrus en peer. Het heeft een zachte toon van vanille-eik en een lichte kruidigheid, met kruidige tonen van anijs, munt en vanille.

 

Smaak:

De smaak is fris en fruitig met een kruidig ​​karakter van peer, citrus en een zachte toets van vanille eikenhout. Met een korte afdronk met tonen van suiker, vanille en kruidigheid.

 

Distilleerderij omschrijving:     

Het idee om een ​​Zweedse whisky te produceren werd in 1998 bedacht door acht vrienden in een berghut. Om ervoor te zorgen dat ze contact bleven houden nadat ze samen techniek hadden gestudeerd, had de groep de traditie om elkaar één keer per jaar in Sälen te ontmoeten. Dit keer had iedereen, puur toeval, een fles whisky meegenomen. Tijdens het diner vroeg een van hen zich af waarom er geen Zweedse malt whisky was en, als het mogelijk was, waarom had niemand dat dan al gedaan? De vraag bleef onbeantwoord, maar al snel kreeg de visie om pioniers te worden en de eerste Zweedse malt whisky te produceren vorm. Een jaar later, in 1999, werd Mackmyra Svensk Whisky opgericht.
Vanaf het begin was Mackmyra volledig gefocust op het creëren van een whisky die typisch Zweeds was. De reis begon met lokale gerst, bronwater en Zweeds eiken. Dankzij een gelukkig toeval ontwikkelde Mackmyra vervolgens het vat van 30 liter dat, in zijn kleinere formaat, de whisky intensiever laat rijpen. Zelfs het rokerige recept heeft een Zweedse signatuur en wordt met de hand gemout en gerookt met lokaal gesneden turf samen met jeneverbestakjes. Op korte afstand van de distilleerderij rijpt de whisky vervolgens op een unieke locatie; de oude Bodås-mijn, 50 meter onder de grond.
Tegenwoordig produceert Mackmyra whisky met dezelfde nieuwsgierigheid en experimentele ijver als in 1999, maar nu in de baanbrekende Gravity Distillery, die de zwaartekracht gebruikt om de productie te ondersteunen en is ontworpen om de ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen. Geleid door de historische kennis van de whiskyproductie, gebruikt Mackmyra zijn eigen methoden om innovatieve producten te creëren met Zweedse ingrediënten.

Land: Zweden
Soort: Single Malt
Destilleerderij: Mackmyra
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 40%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen