Mackmyra Svensk Ek

€54,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Svensk EK by Mackmyra 0.7L

Distilleerderij:                  Mackmyra Distilleerderij

Land:                              Zweden

 

Omschrijving:

Het vlaggenschip van de Zweedse whisky gemaakt met 100% Zweedse ingrediënten. Vaten gemaakt van Zweeds eikenhout zorgen voor een stevigere en pittigere smaak. Svensk Ek is gerijpt in Zweedse eikenhouten vaten die de whisky een pittig karakter geven en tonen van sandelhout, gedroogde gember, zwarte peper, geroosterd eikenhouten vat en kruiden aan onze whisky.

We zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van ons oude ambacht om het nog beter te maken. Een voorbeeld van onze vele innovaties is het rijpen van een groot deel van onze whisky in kleinere vaten, waardoor er meer smaak wordt verkregen.

 

Kleur:

Goud

 

Geur:

Fruitig met citrus, peer, appel en honing. Een lichte eikheid met zoete, licht geroosterde broodtonen en verse botertoffee.

 

Smaak:

Svensk Ek heeft een pittig karakter en geeft tonen van sandelhout, gedroogde gember, zwarte peper, geroosterd eiken vat en kruiden aan onze whisky. Fruitig en soepel met citrus, karamel en honing. Op het einde is een lichte eikheid te bespeuren. De afdronk is afgestemd en gebalanceerd met hints van donkere chocolade.

 

Distilleerderij omschrijving:     

Het idee om een ​​Zweedse whisky te produceren werd in 1998 bedacht door acht vrienden in een berghut. Om ervoor te zorgen dat ze contact bleven houden nadat ze samen techniek hadden gestudeerd, had de groep de traditie om elkaar één keer per jaar in Sälen te ontmoeten. Dit keer had iedereen, puur toeval, een fles whisky meegenomen. Tijdens het diner vroeg een van hen zich af waarom er geen Zweedse malt whisky was en, als het mogelijk was, waarom had niemand dat dan al gedaan? De vraag bleef onbeantwoord, maar al snel kreeg de visie om pioniers te worden en de eerste Zweedse malt whisky te produceren vorm. Een jaar later, in 1999, werd Mackmyra Svensk Whisky opgericht.
Vanaf het begin was Mackmyra volledig gefocust op het creëren van een whisky die typisch Zweeds was. De reis begon met lokale gerst, bronwater en Zweeds eiken. Dankzij een gelukkig toeval ontwikkelde Mackmyra vervolgens het vat van 30 liter dat, in zijn kleinere formaat, de whisky intensiever laat rijpen. Zelfs het rokerige recept heeft een Zweedse signatuur en wordt met de hand gemout en gerookt met lokaal gesneden turf samen met jeneverbestakjes. Op korte afstand van de distilleerderij rijpt de whisky vervolgens op een unieke locatie; de oude Bodås-mijn, 50 meter onder de grond.
Tegenwoordig produceert Mackmyra whisky met dezelfde nieuwsgierigheid en experimentele ijver als in 1999, maar nu in de baanbrekende Gravity Distillery, die de zwaartekracht gebruikt om de productie te ondersteunen en is ontworpen om de ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen. Geleid door de historische kennis van de whiskyproductie, gebruikt Mackmyra zijn eigen methoden om innovatieve producten te creëren met Zweedse ingrediënten.

Land: Zweden
Soort: Single Malt
Destilleerderij: Mackmyra
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 46.1%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen