Mars Kasei

€42,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Distilleerderij:                      Mars Shinshu Distillery

Gebied:                               Honshu

Land:                                  Japan

 

Omschrijving:          

Bij de Mars Shinshu Distillery wordt alleen in de wintermaanden whisky geproduceerd. Hierdoor is de oplage beperkt en richtte men zich volledig op de Japanse whiskymarkt. Zeer beperkt nu ook bij ons beschikbaar!

De Mars Kasei wordt op basis van malt en grain whisky gemaakt om samen te komen tot een elegante whisky.

 

Kleur:                                 

Amber goud

 

Geur:                                 

De geur heeft een zachte aanzet met witte bloemen en rijp fruit en een subtiele honing noot.

 

Smaak:                              

De smaak is evenals de geur in aanzet heel zacht met tonen van honing gevolgd door een hint citrus fruit, appeltjes en witte druiven met op de afdronk zachte alcohol en vanille.

 

Distilleerderij omschrijving:          

Mars Shinshu is de hoogste whisky distilleerderij van Japan ligt strak tussen de Zuidelijke Alpen van Japan en de torenhoge Centrale Alpen, op iets meer dan 800 meter hoogte. Hiermee is de Mars Shinshu distillery de hoogste distilleerderij van Japan.

 

De eigenaren, de familie Hombo, distilleren al meer dan een eeuw en maken sinds 1949 ook zeer hoogstaande whisky’s. In de eerste jaren was de distilleerderij gevestigd in Kagoshima op het meest zuidelijke eiland van Japan Kyushu. Hiermee was dit meteen de meest zuidelijke whisky in Japan.

 

In 1984 heeft de Hombo familie de distilleerderij verplaatst in de zoektocht naar nog zachtere en elegantere whisky’s. Heden ten dagen zitten ze in Miyada gevestigd in Nagano. Deze nieuwe locatie is gekozen wegens zijn koele temperaturen wat er voor zorgt dat de whisky een hele langzame en elegante rijping heeft in het vat. Het resultaat zijn zeer elegante, soepele maar complexe whisky’s.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen