Millstone 92 Rye

€40,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)

Millstone Dutch Single Malt 92 Rye 0.7L

Distilleerderij:                  Zuidam Distilleerderij

Land:                              Nederland

 

Omschrijving:

De Millstone 92 Rye is een Single Malt whisky van 100% rogge, dit is de jongere variant van de 100 Rye. Een zachte whisky, die lichter is dan de Rye 100, maar wel iets frisser en zoeter is dan zijn 'grote broer'. Het heeft 4 jaar op Amerikaans eiken gelegen.

 

Kleur:

Donker goud

 

Geur:

Rijke geuren van citrus fruit en kruiden met tonen van honing in combinatie met vanille en hout.

 

Smaak:

In de mond  een fruitige, zacht whisky met een honingzoetje en kruidige tinten. De afdronk is lang met vooral veel vanille.

 

Distilleerderij omschrijving:     

Zuidam is één van Nederlands meest ambachtelijke stokerijen. Kennis en kunde gaat hier hand in hand samen om tot een spat zuiver resultaat te komen. Smaakvol en heel puur gelagerd op de mooiste vaten in Zuidam in een notendop.

 

De master distiller Patrick Zuidam is een absolute meester in de kundigheid van het destilleren. Meermaals is Zuidam uitgeroepen tot beste Genever en Whisky product ter wereld ten midden van al het grote geweld over de grens. Voor het malen van het graan en rogge heeft Zuidam een eeuwenoude Nederlandse traditie weer in het leven geroepen daar gebruik te maken van authentieke graanmolens. Het daadwerkelijke destilleren gebeurd allemaal op een hele lage temperatuur waardoor er nergens suiker dient te worden toegevoegd om een mooie zachte stijl te kunnen ontwikkelen. Voor het lageren gebruikt Zuidam alleen de mooiste vaten die overal ter wereld vandaan komen om zorg te dragen voor de beste kwaliteit en eigen eigenschappen te laten spreken.

 

Absoluut een aanrader met 50 jaar historie en nog vele jaren te gaan.

Land: Nederland
Soort: Single Malt
Destilleerderij: Zuidam
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 46%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen