Millstone Oloroso

€41,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Millstone Oloroso Sherry

 

Destilleerderij:                     Zuidam

Gebied:                               Baarle Nassau   

Land:                                  Nederland

 

Omschrijving:          

 

Millstone Oloroso Sherry is een fruitige whisky met rijke tonen van gedroogd fruit. Het vriendelijke karakter van deze whisky wordt voor een groot gedeelte bepaald doordat deze rijpt in first and second fill Oloroso Sherry vaten. In 2019 won deze whisky een gouden medaille in de Wizards of Whisky competitie te Londen.

 

Kleur:                                 

Koper goud

 

Geur:                                                

De geur is in aanzet vol met rozijnen en krentjes gedroogd fruit en kaneel.

 

Smaak:                              

De smaak is net als de geur heel zacht en elegant en laat zich vooral leiden door rozijnen, gekonfijt fruit en vanille. Zonder toevoeging van karamel toch bijzonder zacht en elegant.

 

Destilleerderij omschrijving:         

Zuidam is één van Nederlands meest ambachtelijke stokerijen. Kennis en kunde gaat hier hand in hand samen om tot een spat zuiver resultaat te komen. Smaakvol en heel puur gelagerd op de mooiste vaten in Zuidam in een notendop.

 

De master distiller Patrick Zuidam is een absolute meester in de kundigheid van het destilleren. Meermaals is Zuidam uitgeroepen tot beste Genever en Whisky product ter wereld ten midden van al het grote geweld over de grens. Voor het malen van het graan en rogge heeft Zuidam een eeuwenoude Nederlandse traditie weer in het leven geroepen daar gebruik te maken van authentieke graanmolens. Het daadwerkelijke destilleren gebeurd allemaal op een hele lage temperatuur waardoor er nergens suiker dient te worden toegevoegd om een mooie zachte stijl te kunnen ontwikkelen. Voor het lageren gebruikt Zuidam alleen de mooiste vaten die overal ter wereld vandaan komen om zorg te dragen voor de beste kwaliteit en eigen eigenschappen te laten spreken.

 

Absoluut een aanrader met 50 jaar historie en nog vele jaren te gaan.

Land: Nederland
Soort: Single malt/Sherry vaten
Destilleerderij: Zuidam
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 46%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen