Millstone PX Peated

€41,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Millstone Dutch Single Malt Peated PX 0.7L

Distilleerderij:                  Zuidam Distilleerderij

Land:                              Nederland

 

Omschrijving:

Millstone 1999 PX Cask is een speciale limited edition botteling gelagerd op Pedro Ximinez vaten.

De whisky rijpt eerst refill vaten en daarna minimaal 4 jaar op first fill PX sherry vaten. Pedro Ximinez is een zoete sherry variant, het gebruik van deze vaten voor de whisky geeft mooie fruitige tonen gecombineerd met een afdronk waarin je  donkere chocolade, zoethout en laurier kan ontdekken. 

 

Kleur:

Goud

 

Geur:

Rijk en fruitige geur, met zachte turf.De rook is rond en vol geur van de pedro ximenez. De fruittinten zijn van citrus met rozijnen en pruimen, en lichte tinten drop en kruiden.

 

Smaak:

In de mond  een zachte rooksmaak met chocolade en sinaasappelschil, gevolgd door kruidige smaken. De afdronk is lang met chocolade gevolgd met een subtiele turf.

 

Distilleerderij omschrijving:     

Zuidam is één van Nederlands meest ambachtelijke stokerijen. Kennis en kunde gaat hier hand in hand samen om tot een spat zuiver resultaat te komen. Smaakvol en heel puur gelagerd op de mooiste vaten in Zuidam in een notendop.

 

De master distiller Patrick Zuidam is een absolute meester in de kundigheid van het destilleren. Meermaals is Zuidam uitgeroepen tot beste Genever en Whisky product ter wereld ten midden van al het grote geweld over de grens. Voor het malen van het graan en rogge heeft Zuidam een eeuwenoude Nederlandse traditie weer in het leven geroepen daar gebruik te maken van authentieke graanmolens. Het daadwerkelijke destilleren gebeurd allemaal op een hele lage temperatuur waardoor er nergens suiker dient te worden toegevoegd om een mooie zachte stijl te kunnen ontwikkelen. Voor het lageren gebruikt Zuidam alleen de mooiste vaten die overal ter wereld vandaan komen om zorg te dragen voor de beste kwaliteit en eigen eigenschappen te laten spreken.

 

Absoluut een aanrader met 50 jaar historie en nog vele jaren te gaan.

Land: Nederland
Soort: Single malt/Px vaten
Destilleerderij: Zuidam
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage:
Botteling:
0 sterren op basis van 0 beoordelingen