Moet & Chandon Moët Imperial 1500cl

€115,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (3)

Moet & Chandon Moët Brut Imperial 1,5L

Moet & Chandon Brut Imperial 1,5L

Duivensoort:                      pinot noir, chardonnay pinot meunier

Wijnhuis:                            Moët & Chandon

Gebied:                               Champagne

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

Wereldwijd de meest verkochte en best gekende champagne. Iedere anderhalve seconde

wordt ergens ter wereld een fles Moët & Chandon Impérial Brut ontkurkt. Niet verwonderlijk, zelfs volkomen verdiend, als je de constant excellente kwaliteit proeft. De Impérial Brut is gecomponeerd uit zo’n 150 verschillende wijnen, gewonnen uit chardonnay, pinot noir en pinot meunier en afkomstig uit alle delen van Champagne. Het is een champagne zonder oogstjaar, want in de assemblage zit tevens een belangrijk deel vins de réserve - mooi gerijpte wijnen uit oudere jaren.

 

 

Kleur:   

Witgoud

 

Geur:    

Expressieve aroma’s van lindebloesem, brooddeeg en toast.

 

Smaak: 

Vineus, fijn, levendig en romig met zachte rondingen.

 

Wijn & Spijs:      

Aperetief

 

Wijnhuis omschrijving:      

 

Moët & Chandon is het meest bekende en illustere wijnhuis van de Champagne. In de afgelopen 260 jaar hebben zij zich ontwikkeld tot marktleider, icoon en benchmark voor mousserende wijn.

 

Moët & Chandon is opgericht in 1743 in Epernay, vlakbij Reims. Al sinds haar oprichting staat Moët & Chandon synoniem voor de meest bruisende momenten in het leven .Een waardevol erfgoed dat zijn rijke historie mede te danken heeft aan de passionele visie van o.a. Jean-Rémy Moët, die met de magie van zijn exquise champagne, de harten van de Europese aristocratie wist te veroveren.

 

Door de jaren heen breidt het huis zich uit en de kring van liefhebbers, waaronder koning Lodewijk XV en keizer Napoleon, groeit. Vandaag de dag is Moët & Chandon de favoriete champagne voor klassieke gastronomie en trendy nightlife. Ze kenmerken zich door hun elegante, frisse, volle smaak; de signatuur van dit huis der huizen. De meest bekende is de Moët & Chandon Impérial Brut, waarvan iedere anderhalve seconde ergens ter wereld een fles wordt ontkurkt.

 

Land: Frankrijk
Gebied: Champagne
Druivensoort:
Wijnhuis: Moët & Chandon
Jaar: n.v.
Inhoud: 1.5L
Alcohol percentage: 12%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen