Moet & Chandon Nectar Imperial 75cl

€56,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (7)

Moet & Chandon Nectar Imperial 0.75L

Moet & Chandon Nectar Imperial 0.75L

Duivensoort:                      pinot noir

Wijnhuis:                            Moët & Chandon

Gebied:                               Champagne

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

Wereldwijd de meest verkochte en best gekende champagne. Iedere anderhalve seconde

wordt ergens ter wereld een fles Moët & Chandon Impérial Brut ontkurkt. Niet verwonderlijk, zelfs volkomen verdiend, als je de constant excellente kwaliteit proeft. De Impérial Brut is gecomponeerd uit zo’n 150 verschillende wijnen, gewonnen uit chardonnay, pinot noir en pinot meunier en afkomstig uit alle delen van Champagne. Het is een champagne zonder oogstjaar, want in de assemblage zit tevens een belangrijk deel vins de réserve - mooi gerijpte wijnen uit oudere jaren.

 

Moët & Chandon Nectar Impérial is de naam van een excellente Demi-Sec. Een champagne die door een dosage van 40 a 45 gram suiker per liter licht zoet smaakt. Niet te zoet, maar wel zacht, rijk en vol – bijna sensueel. Ook omdat door het zoet de fruitige aroma’s mooi op de voorgrond treden. In de assemblage zijn natuurlijk alle drie de druivenvariëteiten vertegenwoordigd, maar de nobele pinot noir neemt het leeuwendeel voor zijn rekening. Dat geeft de Nectar Impérial een geconcentreerde, rijke smaak met tonen van gekonfijt fruit, milde specerijen en honing. Hij smaakt als een snoepje.

 

Kleur:   

Goud

 

Geur:    

Uitgesproken, exotisch fruit en gekonfijt fruit, honing en milde specerijentonen.

 

Smaak: 

Krachtig, geconcentreerd, licht, zoet, rijk en vol met een fijne mousse.

 

Wijn & Spijs:      

desserts, zoals vruchtentaarten en aardbeiensoep.

 

Wijnhuis omschrijving:      

 

Moët & Chandon is het meest bekende en illustere wijnhuis van de Champagne. In de afgelopen 260 jaar hebben zij zich ontwikkeld tot marktleider, icoon en benchmark voor mousserende wijn.

 

Moët & Chandon is opgericht in 1743 in Epernay, vlakbij Reims. Al sinds haar oprichting staat Moët & Chandon synoniem voor de meest bruisende momenten in het leven .Een waardevol erfgoed dat zijn rijke historie mede te danken heeft aan de passionele visie van o.a. Jean-Rémy Moët, die met de magie van zijn exquise champagne, de harten van de Europese aristocratie wist te veroveren.

 

Door de jaren heen breidt het huis zich uit en de kring van liefhebbers, waaronder koning Lodewijk XV en keizer Napoleon, groeit. Vandaag de dag is Moët & Chandon de favoriete champagne voor klassieke gastronomie en trendy nightlife. Ze kenmerken zich door hun elegante, frisse, volle smaak; de signatuur van dit huis der huizen. De meest bekende is de Moët & Chandon Impérial Brut, waarvan iedere anderhalve seconde ergens ter wereld een fles wordt ontkurkt.

Land: Frankrijk
Gebied: Champagne
Druivensoort:
Wijnhuis: Moët & Chandon
Jaar: n.v.
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen