Moet & Chandon Rose Imp. GB 75cl

€65,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (18)

Moët & Chandon Rosé Imperial

Duivensoort:                      Chardonnay & Pinot Noir

Wijnhuis:                            Moët & Chandon

Gebied:                               Champagne

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

Rosé champagne is wellicht nog exclusiever, nog feestelijker dan de ‘gewone’ blanke champagne. Hoe het ook zij, Moët & Chandon Rosé Impérial bezit een prachtige kleur en een heerlijk expressief aroma van klein rood fruit. De gulle fruitigheid komt nadrukkelijk terug in de smaak. Dat alles is te danken aan een assemblage waarin pinot noir toonaangevend is.

 

Kleur:   

Helder roze

 

Geur:    

De geur is expressief met tonen van klein rood fruit gedomineerd door bosaardbeien en frambozen.

 

Smaak: 

De smaak is mooi droog en licht bruisend in aanzet met, evenals de neus, veel bosaardbeien en frambozen. De afdronk is lang en zacht met veel smaak.

 

 

Wijn & Spijs:      

De Moët & Chandon Rosé Imperial is een heerlijk aperitief of begeleider aziatische kruidige gerechten.  

 

 

Wijnhuis omschrijving:      

 

Moët & Chandon is het meest bekende en illustere wijnhuis van de Champagne. In de afgelopen 260 jaar hebben zij zich ontwikkeld tot marktleider, icoon en benchmark voor mousserende wijn.

 

Moët & Chandon is opgericht in 1743 in Epernay, vlakbij Reims. Al sinds haar oprichting staat Moët & Chandon synoniem voor de meest bruisende momenten in het leven .Een waardevol erfgoed dat zijn rijke historie mede te danken heeft aan de passionele visie van o.a. Jean-Rémy Moët, die met de magie van zijn exquise champagne, de harten van de Europese aristocratie wist te veroveren.

 

Door de jaren heen breidt het huis zich uit en de kring van liefhebbers, waaronder koning Lodewijk XV en keizer Napoleon, groeit. Vandaag de dag is Moët & Chandon de favoriete champagne voor klassieke gastronomie en trendy nightlife. Ze kenmerken zich door hun elegante, frisse, volle smaak; de signatuur van dit huis der huizen. De meest bekende is de Moët & Chandon Impérial Brut, waarvan iedere anderhalve seconde ergens ter wereld een fles wordt ontkurkt.

 

Land: Frankrijk
Gebied: Champagne
Druivensoort:
Wijnhuis: Moët & Chandon
Jaar: n.v.
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12%
Wijn kleur: Rosé
0 sterren op basis van 0 beoordelingen