Moët & Chandon Vintage Rose 2013

€95,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)

Moët & Chandon Vintage Rose 2013 0.75L

Duivensoort:                      Chardonnay & Pinot Noir

Wijnhuis:                            Moët & Chandon

Gebied:                               Champagne

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

De Grand Vintage Rosé 2013 is alweer de 44e vintage rosé in de geschiedenis van Moët & Chandon. De prestigieuze Grand Vintage Collection bevat de fijnste wijnen van één oogstjaar. Deze vintage champagnes worden al gemaakt sinds 1842 en uitsluitend in bijzondere wijnjaren.

De Grand Vintage Rosé 2013 is gemaakt van druiven die in oktober zijn geoogst, wat uitzonderlijk laat is. Het leverde een bijzondere champagne op. Ze lijkt gebeiteld uit het fijnste roze marmer, heeft veel charisma, gulle aroma’s, een kruidige fruitigheid en prachtige, verleidelijke rondingen.

Kleur:   

Zalm roze

 

Geur:    

Eerst en vooral de verrukkelijke aroma’s van bosaardbei. Verder ook aroma’s van kers en framboos, met daarachter nog weer bloedsinaasappel en grapefruit. Fascinerend verfijnd en teer. Tegelijk heel expressief en complex.

 

Smaak: 

Fris en verfrissend. Elegant en expressief. Intens, lang en complex. Voorin klein rood fruit, dan ook pruim en in de lange finale een fijn bittertje van grapefruit.

 

Wijn & Spijs:      

De Moët & Chandon Rosé Imperial is een heerlijk aperitief of begeleider aziatische kruidige gerechten.  

 

 

Wijnhuis omschrijving:      

 

Moët & Chandon is het meest bekende en illustere wijnhuis van de Champagne. In de afgelopen 260 jaar hebben zij zich ontwikkeld tot marktleider, icoon en benchmark voor mousserende wijn.

 

Moët & Chandon is opgericht in 1743 in Epernay, vlakbij Reims. Al sinds haar oprichting staat Moët & Chandon synoniem voor de meest bruisende momenten in het leven .Een waardevol erfgoed dat zijn rijke historie mede te danken heeft aan de passionele visie van o.a. Jean-Rémy Moët, die met de magie van zijn exquise champagne, de harten van de Europese aristocratie wist te veroveren.

 

Door de jaren heen breidt het huis zich uit en de kring van liefhebbers, waaronder koning Lodewijk XV en keizer Napoleon, groeit. Vandaag de dag is Moët & Chandon de favoriete champagne voor klassieke gastronomie en trendy nightlife. Ze kenmerken zich door hun elegante, frisse, volle smaak; de signatuur van dit huis der huizen. De meest bekende is de Moët & Chandon Impérial Brut, waarvan iedere anderhalve seconde ergens ter wereld een fles wordt ontkurkt.

Land: Frankrijk
Gebied: Champagne
Druivensoort:
Wijnhuis: Moët & Chandon
Jaar: 2012
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12%
Wijn kleur: Rosé
0 sterren op basis van 0 beoordelingen