Moillard Grivot Bourgogne Chardonnay

€17,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (27)

Duivensoort:                     Chardonnay

Wijnhuis:                          Moillard 

Gebied:                            Côte de Nuit

Land:                               Frankrijk

 

Omschrijving:          

Geproduceerd in Côte-d'Or, Saône-et-Loire en in Yonne, Bourgogne Chardonnay is een initiatie-wijn, die uitnodigt om de appellations Village, Premier Cru en Grand Cru van Bourgondië te ontdekken.

Klei-kalksteen bodems.

Handmatige oogst. De druiven worden geperst zodra ze in de wijnmakerij aankomen in pneumatische persen. Vergisting in roestvrijstalen tanks bij 16 ° C. Rijping in eikenhouten vaten gedurende ongeveer 10 maanden.

 

Kleur:   

Licht Gouden kleur

 

Geur:    

De aroma's zijn fris en elegant: witte bloemen, limoen, hazelnoot.

 

Smaak: 

De mond is nauwkeurig met een mooie zuurgraad die aangenaam wordt vermengd met de fijn houtachtige tonen van toast en gedroogd fruit.

 

Wijn & Spijs:      

Perfect bij wit vlees of gekookte kazen zoals Gruyère en Gouda.

Wijnhuis omschrijving:

Moillard, van oudsher gevestigd in Nuits-Saint-Georges , in de Côte de Nuits, biedt landgoedwijnen (Côte de Nuits en Côte de Beaune) en een traditionele signatuur van Bourgondische wijnen .

De oude herinneringen aan Nuits-Saint-Georges getuigen dat de familie Moillard al vóór de Franse Revolutie wijngaarden bezat. Maar het Huis kende een echte bloei in 1850, toen Symphorien Moillard zijn eerste wijnen kocht om te voldoen aan een bestelling die te groot was voor zijn landgoed, en daarmee zijn handelsactiviteit initieerde.

Sindsdien heeft Moillard nauwgezet vinificatie- en rijpingswerk verricht om al zijn wijnen volledig tot hun recht te laten komen.

Land: Frankrijk
Gebied: Bourgogne
Druivensoort: Chardonnay
Wijnhuis: Moillard GRivot
Jaar: 2020
Inhoud: 0,75L
Alcohol percentage: 13%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen