Moillard Grivot Chablis

€24,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (52)

Duivensoort:                     Chardonnay

Wijnhuis:                          Moillard-Grivot

Gebied:                            Bourgogne, Côte de Nuits

Land:                               Frankrijk

 

Omschrijving:          

De Chablis-regio is een kalksteenplateau dat door valleien is uitgesneden. De Premier Crus liggen op een laag die dateert uit de Kimmeridgian (155 miljoen jaar voor Christus) met afwisselend mergel en kalksteen en kleine afzettingen van oesters in de rots, die doen denken aan de warme en ondiepe zee die toen Bourgondië bedekte

 

Kleur:   

Bleek geel

 

Geur:    

Open neus van wit fruit met een mooie mineraliteit die complexiteit biedt

 

Smaak: 

De smaak is goed uitgebalanceerd en de afdronk is citroensmaak en fris.

 

Wijn & Spijs:      

Perfect bij hete oesters of vis in saus, maar ook bij wit vlees in saus (kalfsvlees, gevogelte). Sushi past perfect bij zijn mineraliteit. Geitenkaas, Blauwe kaas en Comté.

Wijnhuis omschrijving:

Moillard, van oudsher gevestigd in Nuits-Saint-Georges , in de Côte de Nuits, biedt landgoedwijnen (Côte de Nuits en Côte de Beaune) en een traditionele signatuur van Bourgondische wijnen .

De oude herinneringen aan Nuits-Saint-Georges getuigen dat de familie Moillard al vóór de Franse Revolutie wijngaarden bezat. Maar het Huis kende een echte bloei in 1850, toen Symphorien Moillard zijn eerste wijnen kocht om te voldoen aan een bestelling die te groot was voor zijn landgoed, en daarmee zijn handelsactiviteit initieerde.

Sindsdien heeft Moillard nauwgezet vinificatie- en rijpingswerk verricht om al zijn wijnen volledig tot hun recht te laten komen.

Land: Frankrijk
Gebied: Bourgogne, Côte de Nuit
Druivensoort: Chardonnay
Wijnhuis: Moillard-Grivot
Jaar: 2020
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen