Moillard Grivot Hautes Cotes de Nuits Blanc

€22,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (13)

Duivensoort:                     Chardonnay

Wijnhuis:                          Moillard-Grivot

Gebied:                            Bourgogne, Côte de Nuit

Land:                               Frankrijk

 

Omschrijving:          

Een frisse Hautes Cotes de Nuit gemaakt van 100% Chardonnay. Vroeger een gebied dat niet echt lekker uit de veren kwam, maar sinds de hogere temperaturen in de afgelopen decenia is dit DE nieuwe hotspot in de Bourgogne zonder de hoge prijzen!

 

Kleur:   

Bleekgeel

 

Geur:    

Bloemige noten dragen bij aan de elegantie en finesse van het boeket afgerond met delicate vanille.

 

Smaak: 

De smaak heeft een mooie aromatische dominantie van citrusvruchten, met name mandarijn. De afdronk is delicaat met tonen van banketbakkersroom verkregen door rijping in vaten.

 

Wijn & Spijs:      

De levendigheid van de wijn past perfect bij de slakken. Ook perfect bij gevogelte (blanquette of gegrild), kalfsvlees in saus, rauwe vis, in de oven, in saus of schaaldieren. Kazen: Camembert, Brie.

 

Wijnhuis omschrijving:

Moillard, van oudsher gevestigd in Nuits-Saint-Georges , in de Côte de Nuits, biedt landgoedwijnen (Côte de Nuits en Côte de Beaune) en een traditionele signatuur van Bourgondische wijnen .

De oude herinneringen aan Nuits-Saint-Georges getuigen dat de familie Moillard al vóór de Franse Revolutie wijngaarden bezat. Maar het Huis kende een echte bloei in 1850, toen Symphorien Moillard zijn eerste wijnen kocht om te voldoen aan een bestelling die te groot was voor zijn landgoed, en daarmee zijn handelsactiviteit initieerde.

Sindsdien heeft Moillard nauwgezet vinificatie- en rijpingswerk verricht om al zijn wijnen volledig tot hun recht te laten komen.

Land: Frankrijk
Gebied: Bourgogne, Côte de Nuit
Druivensoort: Chardonnay
Wijnhuis: Moillard-Grivot
Jaar: 2017
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen