Villa Mottura Negroamaro del Salento

€11,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (5)

Villa Mottura Negroamaro

 

Duivensoort:              Negroamaro

Wijnhuis:                    Mottura     

Gebied:                       Puglia    

Land:                           Italië

 

Omschrijving:     

Gemaakt van de Negroamaro-druif, een variëteit van afgelegen oorsprong die sinds de 6e eeuw voor Christus in het zuiden van Puglia wordt verbouwd. Heerlijk smaakvol, sappig en zacht in stijl met een hintje vanille op de afdronk.

 

Kleur: 

Robijnrood  

 

Geur:  

De geur is intens, breed in diverse geuren, met rijp fruit, peper, tabak en walnoot afgerond met een vanille hint.

 

Smaak: 

De smaak is in aanzet zacht maar intens. Donker rood fruit als kersen en rijpe bramen komen meteen naar voren gevolgd door een sappig bittertje en aangename kruidigheid afgerond met zachte taninnes en een vol mondgevoel.

 

Wijn & Spijs:      

Vederwild, konijn, spicy Oosters, vleeswaren, kip, rood- en witvlees 

 

Wijnhuis omschrijving:   

Historisch wijnmaker Mottura bevindt zich in Tuglie, in de provincie Lecce in een gebouw dat een typisch voorbeeld is van de laat 19de -eeuwse industriële architectuur.

Zij hebben geïnvesteerd in moderne apparatuur die in de prachtige oude kruisgewelven staat. In de functionele gerestaureerde wijnmakerij komen de wijnen in roestvrijstaal en in eiken vaten op leeftijd, alvorens te worden gebotteld en opgeslagen.

Het wijnhuis in Tuglie heeft een opslagcapaciteit van 8000 hectoliter. Alle ruimtes zijn temperatuur gecontroleerd om een optimaal product te garanderen. Belangrijk want het kan erg warm worden in de provincie Puglia.

De familie Mottura heeft zichzelf altijd ambitieuze doelen gesteld, overtuigd van de expressieve kracht van de inheemse lokale druivensoorten zoals primitivo en negroamaro. Ze zetten zich in voor voortzetting van oude wijnmaaktradities, zoals bij de rosé en Moscato Reale. De directie is in handen van (vader) Antonio Mottura die terzijde wordt gestaan door dochter Barbara (sommelier en afgestudeerd in economie) en Martha (sommelier).

De wijnen van Mottura kenmerken zich door een voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding en zijn optimaal inzetbaar als schenkwijn of themawijn in de Horeca. Zeker ook als betaalbare wijnen in de vakhandel.

Voor een verdere kwaliteitsverbetering hebben ze in 2015 wijnmaker Emiliano Rossi gevraagd voor assistentie. Emiliano is een zeer gerespecteerd wijnmaker, die ook wijnhuis Pratello terzijde staat in het noorden gelegen Veneto. Verder worden alle belangrijke taken door de familie Mottura zelf ingevuld.

Land: Italië
Gebied: Puglia
Druivensoort: Negroamaro
Wijnhuis: Mottura
Jaar: 2021
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen